Laptop'a harici kablolu fare taktığımda çalışmıyor

0

Casper laptop ta usb portlarında sıkıntı var. Kablolu fare takıyorum ışığı yanıyor ama imleç hareket etmiyor,telefon şarj edebiliyorum ayrıca..  Evrensel seri yolu denetleyicilerinde herhangi bir soru işareti ya da ünlem yok..sürücüler güncel...ne yapabilirim? cevaplarsanız sevinirim?

gull gull (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Sorun gerçekten USB'lerde mi yoksa farede mi bundan emin olmak lazım. Kablolu fareyi başka bilgisayarda test ettiniz mi?

    Önce fareyi başka bilgsayarda test edin ve çalıştığından %100 emin olun.

    USB porta telefon bağladığınızda telefonun şarj olması sadece o portta gerekli voltaj sağlanıyor anlamına gelir. Çok özel bir fare değilse standart Windows sürücüleri ile çalışır. Başka hiç bir işleme gerek yok. 

    Fareyi taktığınızda ışığının yanması bilgisayardan enerji alıyor anlamına gelir.  Farklı usb porlarına bağlayarak denediniz mi? Eğer tüm usb portlarda denediyseniz ve çalışmıyorsa sorun farede olabilir.

    Düzenleme:

    Eğer yeni karşılaştığınız bir sorunsa sistem geri yükleme yapmayı deneyin. Sistem geri yükleme ile farenin çalıştığı bir döneme dönün. Sistem geri yükleme sorunu çözmezse şunları deneyin:

    1. Windows ve R tuşlarına basın.
    2. Çalıştır penceresine  mmc devmgmt.msc  yazın enter tuşuna basın.
    3. Fare ve diğer işaret aygıları bölümünde herhangi bir aygıt görünüyor mu? Aygt varsa üzerinde çarpı gibi bir simge var mı yani Devre dışı olmuş olabilir mi?
    4. Görünüyorsa sağ tuşla tıklayın ve kaldırın.
    5. Görünmüyorsa Windows fareyi tanımıyor demektir.

    Diğer bir sorun kaynağı laptopdaki bir yazılım olabilir. Eğer touch pad çalışıyorsa, Touchpad devredeyken fareyi kapat gibi bir seçenek devreye alınmış olabilir.

    hakan hakan (15394)
    7 yıl önce cevaplandı

    • farede sıkıntı olmadığından eminim çünkü başka bilgisayarda denedim çalışıyor..diğer portlara da taktım ışık yanıyor fakat hareket yok...biostan usb ayarlarına baktım herşey normal ..sorun yazılımsal mı donanımsal mı anlayamadım gull 7 yıl önce
    • @gull ek yaptım hakan 7 yıl önce

    0

    USB'lere flash bellek takarakta bir kontrol et bakalım. USB'ler normal ve sağlıklı çalışıyormu? Önce bunu anlamalısın, sonra mouse..

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol