Laptop Açılmıyor

0

Merhaba arkadaşlar,

1 ay falan önce laptopun adaptörü bozuldu bende uzun süre işle vs meşgul olduğum için almadım.Bugün gidip adaptörü aldım bilgisayara taktım ama açılmadı

Açılış ekranı geliyor (bios ayarı için F4 recovery için F8 yazan ekran) ancak bu ekranda kalıyor ileri gitmiyor.İlk defa başıma geldi,sorun ne olabilir?

Ekran görüntüsü eklendi.Dediğim gibi donup kalıyor başka hiçbir şey yapamıyorum

kullanici658795 kullanici658795 (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Bilgisayarınız açılmış ve o kısma gelmiş ise bilgisayara format atmayı deneyiniz.

    morthan morthan (12)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Önce BIOS'a gir.Buradan sırasıyla F9 ve enter, sonra F10 ve enter ile çık. Bilgisayarı açmayı yeniden dene.

      Eğer problem devam ederse takılı kalan ekranın bir resmini çekerek konuya ekle, bir görelim.

      Edit:

      "Açılış ekranı geliyor (bios ayarı için F4 recovery için F8 yazan ekran) ancak bu ekranda kalıyor"

      "System resumming  bölümünde donuyor o yüzden ne biosa girebiliyrum nede format atabiliyorum."

      Bunlar iki farklı ifade. Yani biri diğerinden farklı bir vaziyetin belirtisini işaret etmekte. Neyse;

      1- Adaptör bozulma evrelerinde cihaza dengesiz voltaj ve akım aktardıysa, bundan sabit disk etkilenerek işlemez/açılmaz hale gelmiş olabilir. Sabit diski deneme yapmak için sökerek laptop'ı birde bu şekilde aç bakalım "Sistem ressuming" ekranı geçilerek sonraki evreye geçilebilecekmi?

      2- Herhalde bataryada tamamen boş ve/veya bozuk halde. Batarya eğer tamamen bozulduysa (..ki bir süreden beri dengesiz çalışan bir adaptör ile kullanmaktasın) bu vaziyette açılışa engel olabilir. Bataryasız ve sadece güç adaptörü ile açılışı dene.

      3- Yeni aldığın güç adaptörü laptopun ile uyumsuz veya bir tesadüf olarak sıfır haline rağmen bozuk olabilir. Adaptörü değiştirerek açmayı dene.

      4- Önceki adaptör herhalde bir süre kısmen bozuk haliyle kullanıldı ve bu vaziyet tamamen bozulmasına kadar devam etti. Laptop fiziki RAM'İ/RAM'leri bundan olumsuz etkilenerek geçici problem çıkarıyor/çıkarıyorlar olabilir. Slotlarından çıkararak yeniden takıpta denemek işe yarayabilir.

      5-Bozulmak üzere olan ve bozulana kadar çalıştırılan güç adaptörü sisteme sağlıksız ve dengesiz besleme yaptığı için anakartta ciddi problemler oluşturmuş olabilir ve belki sistemin açılmamasının sebebide budur.

      En kötü ihtimal en sonuncusudur. Bunun olmamasını temenni ediyorum. Yoksaki diğerleri çok zorluk yaratmadan ve fazlada masraf doğurmadan çözülebilecektir.

      temmuz temmuz (12505)
      8 yıl önce cevaplandı

        0

        System resumming  bölümünde donuyor o yüzden ne biosa girebiliyrum nede format atabiliyorum.İlk defa karşılaştım

        kullanici658795 kullanici658795 (1)
        8 yıl önce cevaplandı

        • Mesajımı edit'ledim, bakarsın. temmuz 8 yıl önce
        • Edit: Sorunu çözdüm sayende Öncelikle dediğim gibi ilgine çok teşekkür ederim. Yöntemler arasında en yakın olan hard diskin bozulmuş olmasıydı çünkü hard diski çıkardığımda ilerleme oldu bilgisayarda ama sonra yine dondu derken kesin çözüme gidip başka bilgisayardan hard diski çıkarıp deneme amaçlı taktım bilgisayara ve açıldı. Sorun hard diskte anlaşıldı. Ve kendi hard diskimde bios için F4'e bastığımda sadece bekleyin yazısı çıkıyor ve ilerisi gelmiyor.Şimdi bu hard diske elveda mı diyeyim? kullanici658795 8 yıl önce
        • Bu halde sana ne yazıkki tam bir geçmiş olsun diyemiyoruz ama kısmi geçmiş olsun hiç olmazsa :) Maxblast ile hard diskini kurtarmayı deneyebilirsin ( https://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=low%20level%20format%20atmak ). HDD Low Level Format Tool ile kurtarmayı deneyebilirsin ( http://www.tamindir.com/hdd-low-level-format-tool/ ). Dikkat: Bu iki program sabit diskindeki tüm bilgileri ve dosyaları tamamen siler; sıfırlar. Birde HDD Regenerator ( http://uzmanim.net/soru/hdd-regenerator-kullanimi/31846 ) vardır ve bu sonuncusunda sabit diskteki bilgileri ve hatta çalışır halde işletim sistemini dahi kurtarma şansı mevcuttur. Buradaki üç tamiratıda deneyebilmek için önce sisteme sabit diski sisteme gösterebilmek gerekir. Yoksa tamir şansı kalmaz. Yani bir yerde şanstır; başarılı olunabilir veya tersi.. Windows üzerinden tamirat denersen, bozuk sabit ddiski çalışan bir windows'lu PC'ye ikinci disk olarak tatbik etmen gerekir. Bootable (sistem açılışında yükleme ile) kurtarmada ise önce bios'tan boot önceliğini ayarlaman gerekir (Bu sannin için zor ve karmaşıktır. Zira bootable CD veya Flash bellek oluşturmalısın, bios ayarları için önce sabit diski çıkararak bunu sağlayıp yeniden sabit diski tatbik etmelisin falan) Sen en iyisi Windows versiyonlu kurtarmaları dene. Kolay gelsin. temmuz 8 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol