Laptop açılmıyor

0

Selam arkadaşlar Casper Nirvana Chy serisi notebookum var cihazı açıyorum boot ekranı (Casper yazısı) bir saniyeliğine geliyor sonra gri ekrana geçiyor (kapalı haldeki gibi kapkara değil yani gri dediğim) hiç bir şekilde taktığım mouse vb. Işığı yanmıyor, klavye taktığımda ışığı yanmıyor kendi klavyesi üzerinden açar açmaz f2 ye basıyorum ilgili yerde Please Wait... yazar yazmaz bilgisayar BIOS ekranına geçemeden siyah ekran geliyor.

Denediğim çözümler:

HDD yi çıkarıp açtım, çıkarıp taktım. Sorunun HDD de olduğunu zannetmiyordum zaten.

 

CD USB vs. takıp açmayı denedim olmadı.

 

Kapalı pilsiz ve fişten çıkarılmış haldeyken güç tuşuna basılı tuttum. Düzelmedi.

 

Bu sorun nasıl ortaya çıktı?;

Format atıyordum herzamanki gibi ( daha önceden de attım) bilgisayar kurulumu bitirince restart istedi restarttan sonra hiçbirşekilde ne HDD yi ne taktığım CD ve USB leri hiçbirşeyi görmüyordu ve benden nereden bootlayacağımı soruyordu (mavi kutucuk boot seçme ekranında)

USB, CD leri görmüyor?, hdd yi seçtiğimde birşey olmuyordu bende biosa girip ne olduğunu unuttuğum bi ayarı Default seçeneğinden (2 seçenek vardı) On Demand seçeneğine getirdim ondan sonra (video linki atacağım) videodaki gibi anlattığım sorun ortaya çıktı. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Ha bu arada servise yolladım adamlar VGA daki paslanmadan dolayı sıvı teması diye geri verdiler.  14 gün beklettiler tamir etmeden içini bile açmadan geri verdiler. Oysaki KESİNLİKLE sıvı teması yok. Havadaki nem oranı %80 ve pc 3 yıllık açıkta çelik tabii paslanır bu baştan savmaktan başka birşey değil sevgili BİSERVİS! Herneyse arkadaşlar acil yardımlarınızı bekliyorum.

Video: https://vid.me/5bXI

alpucr1 alpucr1 (9)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Sizinde yazdığınız gibi sorun VGA'ya benzemiyor. Böyle olsa ekrana Casper yazısı hiç gelmez. Sorun BIOS ile alakalı görünüyor. 

    Pek çok şeyi denemişsiniz ama BIOS sıfırlamayı denememişsiniz. Bunu unutmuşsunuz. İlk yapılması gereken şey BIOS'u sıfırlama. Önce ana bataryayı çıkartın. Daha sonra anakart üzerindeki BIOS pilini çıkartın.

    BIOS pili bazı anakartlarda çıkartmaya müsait değildir ama böyle modellerde BIOS piline yakın bir yerde BIOS reset jumper / anahtarı bulunur.  BIOS reset anahtarını mevcut pozisyondan  ters pozisyona alın ve bir süre bekleyin (5-10dk). 

    Hatta bu pozisyondayken (BIOS pili çıkmış veya BIOS resetleme anahtarı ters durumdayken) bilgisayarı açın ve F2 tuşu ile BIOS'a girmeyi deneyin.

    BIOS'a girmek mümkün olursa o zaman tekrardan pili takın. Muhtemelen işlem yapılabilir duruma gelecek. 

    Tüm bunlara rağmen açılmıyorsa BIOS yazılımı bir şekilde zarar görmüş demektir. 

    hakan hakan (15424)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Merhaba, dediğiniz gibi sorunun bios kaynaklı olduğunu düşünüyorum ben de. Bios pili resimdeki gibi bir yerde ve o iskelet kapağı kaldıramıyorum BIOS pilini çıkartmak için. Bu konuda yardımcı olurmusunuz pili nasıl çıkaracağım? 

      Resim: http://www.imgim.com/14853459261031068011517.jpg

      alpucr1 alpucr1 (9)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol