Laptop bataryası nasıl kullanılmalıdır?

0

Merhaba , Ben bir asus laptop kullanıcısıyım laptopumu sürekli olarak fişe bağlı kullanıyorum , bir arkadaş bana laptop'un bataryasını çekersen fişte kullanınca bataryaya zarar vermezsin dedi ben de bu yüzden bataryayı çıkarayım dedim laptop'un arkasına baktım fakat arkada kapak vardı, kapağın altında batarya olduğunu düşünerek açtım fakat içerisinde bir parmak boyunda bir parça çıktı bu parça ram mi ana kart mı acaba diye düşündüm çünkü bataryaya benzemiyordu daha sonra parçayı çıkardım , laptop'u açtım sorunsuz bir şekilde açıldı , laptop'a birşey olur diye kappattım parçayı taktım tekrar açtım . Acaba bu kart nedir , asus laptoplarda çıkarılabilir batarya yok mudur? Ve son olarak batarya çıkarılabilir değilse sürekli fişe takılı oynamam bataryaya zarar verir mi ? Ayrıca sürekli fişe takılı olduğundan heralde bataryaya zarar vermişim , fişe takılı değilken max 2 saat şarjı dayanıyor. 

veysi2023 veysi2023 (149)
5 yıl önce sordu

  • Parçanın fotoğrafını koyar mısın? murat 5 yıl önce
  • Bir de laptop modelini yazarsan çok iyi olur. murat 5 yıl önce
  • Nasıl fotoğraf yüklendiğini bilmiyorum . Leptop modeli Asus K555UB-X0066T İ5 veysi2023 5 yıl önce
  • Resmi buraya yükleyebilirsin: https://postimages.org/ sonrada linki buraya yapıştır. @veysi2023 murat 5 yıl önce
  • Bahsettiğim parçanın çıkarılmamış görüntüsünü attım , bişey olur diye tekrar çıkarmak istemiyorum. veysi2023 5 yıl önce

Toplam 2 Cevap


1

Çıkan parça parmak kadarsa bu batarya değildir. Anakart hiç değildir. Bahsettiğin parça RAM olabilir. Bilgisayarında 8GB RAM var. 2 adet 4GB RAM modülü olabilir. Bunlardan birini çıkartmışsındır. Bu durumda bilgisayarın açılır ama düşük RAM ile çalışır.

Çıkan parça şuna benziyor muydu?

ram

Bu şekilde bir parçaysa bu RAM'dir. Senin batarya şuna benziyor ve çıkarılabilir:

Asus batarya  Asus-K555-UB-XO096

Bilgisayarının sürekli fişte olmasının bataryaya hiç bir zararı yoktur. Batarya doluyken doğrudan şebekeden besleme alınır. Bataryanın ömrü azalmaz. Laptoplar buna göre tasarlanır. Yani bataryayı sökmene gerek yok.

murat murat (12492)
5 yıl önce cevaplandı

  • Gösterdiğiniz fotodakiyle birebir aynıdı bahsettiğim parça ve üzerinde 4gb vs bişeyler yazıyordu peki bu remin tekrar dakilidigini nereden öğrenebilirim? Ayrıca laptop toplamda 8 gb ram veysi2023 5 yıl önce
  • @veysi2023 Evet Ram'i sökmüşsün. @farurhenho nun bahsettiği şekilde kontrol edebilirsin. murat 5 yıl önce

1

Sen laptopun RAM'ini çıkarmışsın. Bu bilgisayar'a sağ tık > Özellikler'i seçip şuanda kaç GB RAM olduğunu görebilirsin bilgisayarından.

Bu arada bataryan bozulmuşsa bile laptopundan çıkarmanı tavsiye etmem. Tam dolduğunda 5 dakika bile bilgisayarını tutuyor olması güzel. Bataryasız kullandığın zaman elektrik gidip gelmesi durumunda laptopun yanabilir. Bu bizzat başıma geldi. Ben bozuk olsa bile bataryalı bir şekilde kullanmanı tavsiye ederim.

omercik omercik (9418)
5 yıl önce cevaplandı

  • Görüş ve önerileriniz için Teşekkürler , yorumunuzu dikkate alacağım. veysi2023 5 yıl önce
üyelik gerektirir

Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol