Laptop bios ekranından çıkmıyor, windows başlamıyor.

0

ASUS K55vj serisi windows 8 laptopum var. Rutin çalışma sırasında laptopun DVD kısmından (hard diskten olduğunu düşünüyorum) çıtır çıtır ses gelmeye başladı. Hemen bataryayı çıkartıp biraz beklettim. Bilgisayarı başlatınca BIOS ekranı geldi ve ordan çıkmadı. Ne DVD'yi ne de hard diskleri BIOS görmüyor. Recovery yapsam içindeki bilgilerim gidecek ama düzelecekse recovery yapsam düzelir mi? Yoksa servise götürmek mi lazım? Şimdiden teşekkürler.

stak stak (6)
8 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    sorun harddiskteymiş çöp olmuş. Hiç bir belirti göstermeden pat diye bir anda bozuldu. Çok ilginç.

    stak stak (6)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Bu bazı Asus Laptopların klasik hastalığı sanırım.

      Benim de bir arkadaşımın Asus laptopu arada bunu yapıyor. Birden BIOS'a geçiyor ve bir müddet BIOS'dan çıkamıyorsunuz. Her açıldığında yine BIOS'a giriyor.

      Arkadaşım bir kaç kez açıp kapadıktan sonra sorunun düzeldiğini söylemişti.  Siz de deneyebilirsiniz. Bir kaç kez açıp kapayın.

      Sorun Recovery ile düzelmiyor. Sizde durum farklı olabilir elbette. 

      cemkara cemkara (4215)
      8 yıl önce cevaplandı

        0

        Harddiski hemen ıskartaya ayırma. Önce BIOS'ta F9 (default ayar) enter ve F10 (kaydet ve çık) enter yap. Harddiski yeniden görmesi ve windowsun açılması lazım. Eğer bu gerçekleşmezse harddiski PC'den ayırarak başka PC'ye tatbik edip deneyebilirsin. Eğer başka PC'dede harddisk problemi olursa yapacak birşey yok (Belki elektronik kartı falan değiştiriilebilir.). Eğer başka PC'deki kontrolda harddisk problemsiz görülürse problemli PC'ye çözüm bulmak için geri dönülmesi gerekecektir. Bu durumda harddiskin PC ile bağlantı kontakları falan gözden geçirilmelidir.

        Ancak konuyu açtığın mesajı yeniden okuduğumda harddiskten sesler gelince hemen gücü kestiğini (bataryayı çıkardığını) söylüyorsunki bunu eğer bilgisayarı kapatmadan, çalışır haldeyken yaptıysan bu halde harddisk gerçekten mefta olmuş olabilir. Yok böyle değilde önce bilgisayar usulu icabınca kapatılmış ise ilk paragrafta belirttiklerim denenmeli.

        temmuz temmuz (12505)
        8 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol