Laptop boot menüsünde kalıyor

0

Resimdede gördüğünüz ekranda kalıyor TAB a bassamda App menüye geçmiyor taktığım USB ve CDleri görmüyor HDD yi çıkardığımda resimdeki ATA HDD5 :DISK gidiyor PCI LAN ve ATA HDD2 Hiç bir şekilde gitmiyor onları seçincede birşey olmuyor zaten.  Açılırken F2 ye bassamda bios ekranına geçmiyor ayrıca ESC tuşu da hiçbir şekilde çalışmıyor ancak klavyede bir sorun olduğunu düşünmüyorum farklı bir klavye takmaya çalışınca klavyeyi hiç görmüyor yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar bu ekrandan önce bios time not set diyordu normal çünkü biosu sıfırlamıştım ancak bios time not set ekranında bilgisayar donmuştu bende güç tuşuna basarak kapattım (F1 veya f2 ye basmamı istiyordu bassamda birşey olmuyordu) sonrada bu oldu biosa bile giremeden burda kalıyor. Resim:

http://www.imgim.com/1485379720123-1520581133.jpg

alpucr1 alpucr1 (9)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Birçok seçeneği denemişsiniz.Sorunuzda gayet ayrıntılı ve açıklayıcı olmuş tebrikler.Ayrıca bir önceki konunuzu da inceledim ve çektiğiniz video yu da izledim.

    Bilgisayarınızda donanımsal bir sebep Notebook bilgisayarınızı belli bir yerden sonra donduruyor veya reset atmasına neden oluyor gibi.Bunun birçok sebebi olabilir, test ederek ilgili donanımı bulmak gerekebiliyor.

    Harddisk'i çıkarttığınızda ATA HDD5 :DISK isminin boot ekranından gittiğini söylediniz, bu durumda kalan ATA HDD2 Notebook CD/DVD okuyucu olmalı.Test etmek açısından bilgisayarınızı açarak içerisinden CD/DVD okuyucusunu sökün.O şekilde durumu tekrar test edin.

    Diğer konunuzda BIOS ekranında bir seçeneği On Demand getirdim dediniz.Ancak bu sorunu On Demand ayarından önce yaşamışsınız sanırım.Yine de BIOS sıfırlama yapmanız gerekiyor olabilir.Notebook bilgisayarlarda ya pili çıkartıp belli bir süre bekleyeceksiniz ki siz pili çıkartamamışsınız bir önceki konuda, eğer öyleyse pilin çevresinde @hakan hocamın belirttiği gibi BIOS sıfırlama yapılmasını sağlayan bir jumper olabilir.Siz buradaki jumperi çıkarttığınızda veya jumperi oraya taktığınızda BIOS ayarlarının sıfırlanması gerekli.

    CD/DVD ve BIOS sıfırlama işlemlerinin ardından sonuç alamadıysanız bu daha üst düzey bir sorun da olabilir.Aslında bunun net bir çözümü olmayacak.Siz aklınıza gelebilecek tüm donanımları test ederek bir şekilde bulmaya çalışacaksınız.Örneğin bilgisayarınızdaki yerleşik klavyeyi çıkartabilirsiniz.Bu Notebook içinde anakarta bağlı ufak bir data kablosu ile sağlanıyordur muhtemelen onu çıkarttığınızda klavye de devre dışı kalacak.Harici klavye ile test edin bir de.

     

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Merhaba az önce bilgisayarı kemiklerine kadar söktüm. CD ROM olmadan ve BIOS pili olmadan sadece temel birimler (Anakart RAM işlemci GPU) Bilgisayarı açtım ve yine aynı ekran. Evet bu arada HDD 2 CD ROM muş. Şuan bios pili dışarıda bekletiyorum. İşimi garantilemek için ne yapabilirim? Şuan anakart elimde baştan sonra çırılçıplak durumda bilgisayar bios pilinide söktüm şuanda.

       

      Güncelleme: Merhaba sonunda 2. Bir bios sıfırlamadan sonra sorun çözüldü. Şimdi de BIOS ta boot priority seçerken taktığım usb, cd vb. Görünmüyor yeni konu açıp görsel ekleyeceğim.

      alpucr1 alpucr1 (9)
      7 yıl önce cevaplandı

      • harika hakan 7 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol