laptop çalışıyor fakat ekran gelmıyor..

0

Merhabalar .
Hp marka laptop kullanıcısıyım sorunum şu:
Laptop çalışıyor fakat ekran sıyah olarak gelıyor bios ayarlarına bile girmiyor yani kısaca laptop çalışıyor fakat ekran gelmıyor yardımcı olursanız çok memnun olacagım.

izzetfidann izzetfidann (1)
9 yıl önce sordu

  • Mesajıma ilavede bulundum.. Bir bak bakalım, belki işe yarar. temmuz 9 yıl önce

Toplam 4 Cevap


0

Çok az bilgi yazmışsın. Hangi ekrana gelebiliyorsun? O ekranda hangi yazılar yazıyor ve bir hata mesajı çıkıyormu? Çıkıyorsa bu mesaj nedir? Telefon ile resim çekerek konuya eklersen problemi daha iyi anlayabiliriz.

Bios'a girmek istediğinde ne oluyor? Hiç tepki vermiyormu yoksa bir hata mesajımı çıkıyor?

Problem nasıl gelişti? Hiç bir işaret ortaya çıkmadan anidenmi oldu yoksa problem bazı işaretlerle zaman içindemi gelişti?

İşletim sistemi boot ekranına kadar geliyorsa ve devamında açılmıyorsa problemin çözümü kolay olacaktır ama önce takıldığın ekran konusunda bilgi sahibi olunmalı. Bu sebeple belirttiğim bilgileri yazmalı ve olabilirse ilgili ekranın bir resmini çekerek göndermelisin.

Eksik bilgiler verilmiş olsada bu ifade şeklinden akla gelen ilk şey, bir donanım problemi olduğudur. Ama farklı bir durumda olabilir ( Yazılım, boot dosyaları problemi gibi).

Edit: Laptopun elektrik bağlantısını kes (fişten çıkar), bataryayıda yerinden çıkar ve o vaziyette laptopun power düğmesine birkaç defa bas. Daha sonra güç bağlantılarını yeniden yaparak çalıştırmayı dene. Bu şekilde problemin düzelme ihtimali olabilir.

temmuz temmuz (12505)
9 yıl önce cevaplandı

  • ekran sıyah bır ışık herhangi bir hata veya bildirim gelmıyor. Ekran siyahtan baka birşey göstermiyor aniden olan bir durum . Laptop açılıyor normal şekilde fan çalısıyor daha sonrası yok ekran siyah harici monitöre cıktı yaptım orayada goruntu vermıyor. izzetfidann 9 yıl önce

0

ekran sıyah bır ışık herhangi bir hata veya bildirim gelmıyor. Ekran siyahtan baka birşey göstermiyor aniden olan bir durum . Laptop açılıyor normal şekilde fan çalısıyor daha sonrası yok ekran siyah harici monitöre cıktı yaptım orayada goruntu vermıyor

izzetfidann izzetfidann (1)
9 yıl önce cevaplandı

  • Ekrana birşeyler gelebiliyorsa bios'a giremesende F9 boot menüsünü kullanarak işletim sistemi kurulum DVD'si ile problem çözümünü denemeni tavsiye edecektim ama maalesef durum çok daha vahim imiş. Öyleyse senin tek yapabileceğin şey, benzer marka/model bir laptop bularak ondan çıkaracağın ram/ram'ler ile bir testtir. Oradanda bir sonuç çıkmazsa geriye kalan, anakart veya ekran/ekran kartı problemidirki ( problem tarifinden işlemcinin çalıştığını düşünüyorum) bu durumdada senin yapabileceğin birşey olamaz. Durumun tahmin ettiğim kadar kötü olmamasını diliyorum temmuz 9 yıl önce
  • ramleri değiştirip tekrar denedim hard disk i değiştirdim yapmadığım işlem kalmadı nerdeyse ama hiç bir şekilde biosa giremiyorum yada ekrana görüntü saglayamıyorum . izzetfidann 9 yıl önce
  • Maalesef yetkili servis yolu görülmüş gibi. Garantisi devam ediyorsa mesele yok, diğer türlü bir miktar masraf olacak. Geçmiş olsun. temmuz 9 yıl önce

0

Eğer laptop ekranı siyah ekranda kalıyor, yani BIOS yazılımı devreye girmiyor, ekrana hiç bir yazı gelmiyorsa, çalıştığını sadece fan sesi ve laptobun üzerindeki ışıklardan anlıyorsanız, ekran kartı arızalanmış veya anakart üzerindeki bir çip yanmış olabilir.

Diğer bir ihtimal, yine ekran siyah ve fakat siz HDD ışığından işletim sistemini yüklendiğini anlayabiliyorsanız (led sürekli yanıp sönüyor, disk üzerinden okuma yapılıyorsa)  LCD ekranda veya ona giden kablolarda bir sorun oluşmuş olabilir.

Haric bir monitör varsa laptopun VGA çıkışına bağlayabilir ve ekrana görüntü geliyor mu kontrol edebilirsiniz.

cemkara cemkara (4215)
9 yıl önce cevaplandı

  • Harici monitor bağlantısındanda görüntü alamadığını yazmıştı. Yoksa VGA veya HDMI çıkışı farketmezdi ama buda test edilmiş ve sonuç yine olumsuz olmuş. temmuz 9 yıl önce
  • O kısma dikkat etmemiştim doğrudan soruyu okudum. cemkara 9 yıl önce

0

Aynı sorunu ben de yaşadım ama benimkinde hdd ışığının yanmadığını da görmüştüm pc ısıtma işlemi vs. görmüştüm uyguladım fakat olmadı. Sorunu şöyle çözdüm:

Öncelikle sorunun kaynağını buldum sorun bios ile ilgiliydi, yazılımla yapılacak birşey yoktu, donanım kısmı için bios resetleme yapmam gerekti. Anakarta kadar söktüm ve bios adaptörü ki yuvarlak pil gibi benim pc deki, sizinkinde farklı olabilir anakart modelini öğrendikten sonra bios yerini internetten araştırıp yapabilirsiniz modele göre değişiklik gösterir. Samsung np550 p5c s04-tr modelinde bios adaptörü çıkarıp statik elektriğin gitmesini bekledikten sonra tekrardan yerine taktım ve işleme devam ettim(bendeki model bu). Ben yarım saat civarı bekledim sizde aynı süre bekleyebilirsiniz emin değilim süre konusunda.

Bios resetledim montajı yaptım ve pc çalıştı.

Şimdiden kolay gelsin.

sinankuzyurt sinankuzyurt (1)
7 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol