Laptop'da bulundan fanlardan birinden gelen cızırtı sesi!

0

Merhaba,

Bundan yaklaşık 1 yıl öncesinde Dell Inspiron 7567 Gaming Laptop aldım. Ancak son 6 ay içerisinde, ne zaman oyun oynasam veya adobe programları ile iş yapsam klavyenin sol üst bölümünden bir cızırtı sesi gelmeye başladı. Tam şarj aletini soktuğum yer civarından geliyor. Bazen de yüksek CPU kullandığı zaman laptop, kalvyenin o sol üst kısmından bir tuşa bastığım zaman cızırtı sesi artıyor. Ancak şöyle bir durum daha var ki şarj kablosunun altına bir yükselti koyunca bu ses kesiliyor. Bu durumun fanla alakalı olduğunu düşünüyorum hala, çünkü bazen o şarj kablosu olmadan da bu ses çıkıyor. Laptopun fanlarını da temizledim ancak pek bir sonuç elde edemedim. Teknik servise götürmeden önce size sorayım dedim.

Teşekkürler :)

kamivanli kamivanli (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Çift ekran kartı olan laptoplarda ikinci ekran kartından dolayı bu tür cızırtılar / vınlama gelir. Sesin ekran kartından gelmediğinden emin misin? Daha önceden de geliyor ama sen fark etmemiş olabilir misin?

    Şarj kablosunun bağlantı noktasında bir oynama söz konusu olabilir bu da cızırtı yapar. " kablosunun altına bir yükselti koyunca bu ses kesiliyor." Bunu yaptığında laptopun yerle teması kesiliyor mu? Eğer böyleyse daha iyi hava alıyor ve daha az fanın çalışmasına gerek kalıyor olabilir. Bu da senin dediğin "ses fandan" geliyor teorini destekler. 

    Sonuç olarak sesin sonradan çıktığından eminsen ve bu seni rahatsız ediyorsa garantisi devam ederken servise götürmen mantıklı olur.

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Laptop havadan kalkmıyor ancak dediğim gibi şarj bölümü veya fan bölümünden geliyor ses. Rahatsız etme sebebi bilgisayarın başına bir şey gelecek diye korkmam. kamivanli23 5 yıl önce
    • @kamivanli23 garantisi devam ediyorken hiç durma service götür. İçin rahat etsin. hakan 5 yıl önce

    0

    Bende de bazen vınnlama sesi geliyor. Ben bunun fandan geldiğini düşünüyorum. Ama senin laptopunda şarj ederken oraya bir yükseklik koyunca cızırtının kesilmesi ilginçmiş.

    Bence garantisi devam ediyorken nolur nolmaz diye teknik servise götür.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Aynı sorun bendede var dell inspiron 15 cızırtı ama hiç takmadım ona oynamaya devam :)

      magdur01 magdur01 (18)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol