Laptop Durduk Yere Kapanıyor Neden Olabilir

0

Merhabalar, Laptop daha önce hiç olmadığı halde, bugün aniden kapanmaya başladı. Laptop Asus X550L model olmak üzere Windows 10 Pro işletim sistemini kullanmaktayım. Sadece pilde veya sadece prizde veya her ikisi de takılıyken aniden güç kesilerek, hiçbir hata vermeden kapanıyor. Bazen 1 saat kadar kullandıktan sonra, bazen açıldıktan 5 dakika sonra, bazen açılırken aniden kapanmakta. Yazılımsal olması ihtimaline karşı sistem dosyalarının yüklü olduğunu C kısmına format attım. Yeniden Windows 10 yükledim. Ancak birşey değişmedi. Problemin temel kaynağını anlamanın bir yolu var mıdır? Çözüm önerilerimiz nelerdi? Şimdiden teşekkürler. 

kubilaymevkif kubilaymevkif (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Sistemin aniden kapanmasının yazılımsal ve donanımsal çok çeşitli sebepleri olabilir. Ama daha çok donanımsaldır bu problemler. 

    Sen PC'yi yeni formatlamışsın ama problem devam ediyormuş. Öyleyse sebep büyük ihtimalle donanımsaldır (Windows yükleme dosyaları problemli değilse) ve PC'nin kapanmasına (veya reset atmasına) yol açan donanımsal problem daha çok bazı donanımların aşırı ısınıyor olmasıyla alakalı olur. Bunların başındada işlemcinin normalden fazla ısınmasıdır.

    Ne yapılmalı?:

    Önce laptop alt kapağını aç, dikkatlice bir temizlik yap. Bilhassa havalandırma delik ve filtrelerinin olduğu kısımlar ile işlemci fanını iyi temizle. Kapağı kapat ve yeniden kontrol et.

    Eğer problem devam ediyorsa aida64 (tıkla) programını download ederek sistemine yükle. Sonra programı aç ve arabirimde "algılayıcı" düğmesini tıkla, işlemci sıcaklıklarına bak. Eğer boşta, normal çalışmada işlemci sıcaklıkları 60 üzerine çıkarak 70'e yaklaşıyorsa sistem çalışmasında (oyun oynama, video izleme vs esnasında) işlemci sıcaklığı 90'lara kadar yükseliyorsa, mutlaka işlemci üzerindeki eski termal macunu kazıyarak yenisini tatbik et (işlemci fanının normal çalıştığını varsayıyorum).

    Kolay gelsin.

     

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Merhaba kardeşim öncelikle olay görüntüleyicisine bak sorun büyük ihtimalle donanımda vardır benim arkadaşımda da olmuştu onda bluetooth driveri olmadığı için kapanıyormuş olay görüntüleyici sana yardımcı olur büyük ihtimalle

      Kolay Gelsin.

      lutfullahucar33 lutfullahucar33 (1)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol