Laptop Ekran Kırılmasında Görüntü Aktarna

0

Arkadaşlar laptopumun ekranı içten kırıldı. Bende ekran görüntüsünü tv ye aktarmak istiyorum. Ancak pc nin içinde windows kurulu değil. Bu yüzdendir hdmi kablosunu bağladıdığımda görüntü gelmedi. Acaba vga kablosuyla görüntü alabilir miyim ?

enes7534 enes7534 (13)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Normalde HDMI bağlantısında da görüntü almanız gerekirdi.HDMI bağlantısını yaptıktan sonra TV üzerinden kaynak seçimini HDMI olarak da ayarladınız değil mi? Eğer yine görüntü alamadıysanız, laptobun ekranı kapalı konumdayken yani kapağı kapalıyken laptobu çalıştırmayı deneyin. Laptop ekranı kırık bile olsa notebook nezdinde görüntü aktarma görevini yaptığını düşünüp HDMI tarafındaki görüntüyü ikincil görüntü olarak verebilir. Laptop ekranı kapalıyken başka görüntü aktarılacak aygıt olmadığından taktığınız HDMI da birincil görüntü olarak ayarlayacaktır diye düşünüyorum.

    Bu arada ikinci sorunuzun cevabı olarak evet VGA üzerinden de görüntü aktarabilirsiniz. Daha önce bu tarz bir durum yaşamıştım ve sizden farklı olarak görüntüyü VGA üzerinden alıp farklı bir monitöre aktarmıştım.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol