Laptop ekrana görüntü gelmeme sorunu

0

Şimdi durum biraz karışık ve uzun. Monster Abra A5 marka 2015 yılında aldığım laptopta yaklaşık 1 sene önce şöyle bir sorun oldu, cihazı açtığımda bazen ekrana siyah ışık bile gelmiyordu. cihaz çalışıyordu ama ekranda görüntü yok. power tuşu ile kapatıp tekrar açınca genelde düzeliyordu. bu arada hdmi ile monitöre bağlayınca görüntü vardı laptop ekranına vermiyordu sadece. bir de ayrıca pc çalışırken uzun süre kullanmayınca ekran kapanır ya fareyi oynatınca tekrar açılır, böyle durumda da yine ekran açılmayabiliyordu ama kapağı indirip kaldırınca geliyordu, bu işlem pc'yi ilk açışta görüntü gelmezse işe yaramıyordu ama. ben 6-7 ay bu şekilde kullandım görüntü gelmeyince kapatıp tekrar açıyordum düzeliyordu vs. garantisi bittiği için servis yerine bir bilgisayarcıya götürdüm, adam 2 gün sonra düzeldi dedi gittim alıp geldim ve ne göreyim nvidia ekran kartı gözükmüyor. sadece entegre kart gözüküyor. adama söyledim tekrar aldı cihazı ve ekran kartı arızalı dedi. geri aldım cihazı, ekrana görüntü gelmeme sorunu yoktu ama kart da çalışmıyordu, demek ki sorun karttanmış diye bir süre böyle kullandım cihazı ama aynı problem yine başladı bir süre sonra. en sonunda yetkili servise nvidia kart çalışmıyor notuyla gönderdim anakartın değişmesi lazım dediler ve anakart değişti. cihaz tekrar elime ulaştı ekran kartı vs herşey gözüküyor ama aynı açılışta görüntü gelmeme problemi yine yaşanıyor. ben bu 1 senede bu işten hiç birşey anlamadım ama demek ki ekran kartı kaynaklı bir problem değil ama ne olabilir size sormak istedim.

raiddx raiddx (16)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Cihazı tekrar servise gönderdim. 6 gün içinde geri döndü ve rapora göre lcd panel kablolarının biri sabitlenmiş. 3 gündür kullanıyorum aynı sorunu yaşamadım. Eğer gerçekten bu sebeptense bir kablo sorunu yüzünden ilk gittiğim bilgisayarcı ekran kartını bozdu ve bu yüzden anakart değişti. @hakan@farurhenho@

    raiddx raiddx (16)
    5 yıl önce cevaplandı

    • @raiddx gecmis olsun👍 ozgurlol 5 yıl önce
    • teşekkürler. @ozgurlol raiddx 5 yıl önce
    • @raiddx sorunu çözebilmiş olmana sevindim. "İlk okuduğumda sanki ekranın anakart bağlantısı ile ilgili bir temassızlık sorunu varmış gibi geldi. " demiştim. Her zaman ilk aklına gelendir derler :) hakan 5 yıl önce

    0

    Aygıt yöneticisinden harici ekran kartına sağ tıklayıp "devre dışı bırak" diyebiliyor musun? Ve bunu dediğinde görüntü problemi hala devam ediyor mu yoksa çözülüyor mu?

    Bunu denemek lazım. Onun dışında aklıma monitör arızası olabilir gibi geldi ama bazı şeyler denemeden sorun donanımsal mı yazılımsal mı bulmak çok zor.

    Özelden anakart değişimi için 3400 TL verdiğini söyledin. Bu para az uz değil, yeni bi bilgisayar parası. Buna rağmen sorunu adam akıllı düzeltememişler. Ben problemin donanımsal olduğunu düşünüyorum. Yüksek ihtimalle ya monitörde ya da ekran kartı çipinde bi arıza var.

    Monster Abra A5 cihazının tekrar servise gitmesi şart. Elde ettiğin sonuçları yine burada bizimle paylaşırsın.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    • hiç denemedim ama nvidia kart bayağı bir süre arızalıydı çalışmıyordu zaten ve aygıt yöneticisinde gözükmüyordu sadece entegre kart vardı. ekran sorunu yine yaşıyordum. raiddx 5 yıl önce
    • şu an bilgisayarını açabiliyor musun? @raiddx omercik 5 yıl önce
    • evet açılıyor. raiddx 5 yıl önce

    0

    Hiç farklı bir işletim sistemi ile denedin mi?

    Windows 10 kullanıyorsan, Windows 7 ile kullanmayı dene mesela.  Yazdıklarından kadamda bir kaç ihtimal oluştu:

    • Kullandığın anakart serisinde üretimsel bir hata olması (anakartı değiştirmişsin ama sorun devam ediyormuş). Daha önce başıma geldi. Bir HP laptopta Kendi kendine bir kaç ay  sonra kaybolan bir wi-fi sorunu vardı. Aylar sonra o anakartın tüm serilerinde böyle bir şey olduğu ortaya çıktı. Seninde dediğin gibi anakart bir kaç defam değişti. Defalarca HP servise gitti geldi.Formatlandı. Hep bir kaç ay sonra wi-fi ortadan kayboldu. HP daha sonra üretim hatası olduğunu kabul emek zorunda kaldı.
    • Kullandığın işletim sistemi ile alakalı bir durum olabilir. Sürücü, donanım uyuşmazlığı gibi. Tabi bunu demek için dediğim gibi farklı bir işletim sistemi ile denemelisin ilk olarak. Ayrıca kullandığın işletim sisteminin tüm güncellemeleri yüklü olmalı. Sürücülein güncel olmalı.

    İlk okuduğumda sanki ekranın anakart bağlantısı ile ilgili bir temassızlık sorunu varmış gibi geldi. Ama sen sorun olduğunda ekranı kapatıp açmadan power düğmesi ile de çözmüşsün zaman zaman. Tabi ekranın anakart bağlantısı ile ilgili temassızlık sorunu ihtimali yine de olabilir. Çünkü sonuçları aynı iki farklı sorun yaşıyor olabilirsin. Örneğin uykuya daldıgında açılmama sorununun power tuşu ile çözüyorsundur. Bu farklı bir sorundur.  Aklıma gelenleri yazıyorum.

    Bence önce farklı bir işletim sistemi yükle, sorun devam ediyormu kontrol et. Baktın sorun devam ediyor anakartı değiştiren servise aynen iade et. Boşuna paranı almışlar. Durumu daha sonra Monster'a ilet.

    hakan hakan (15409)
    5 yıl önce cevaplandı

    • cihazı ilk aldığımda w 8.1 yüklüydü, hemen sonrasında w 10'a geçiş yaptım 1 buçuk sene kadar sorunsuz kullandım. sonrasında böyle bir problem yaşamaya başladım ama farklı bir işletim sistemi kurmayı denemedim. servisi aradığımda bataryayı çıkar 30 dk bekle tekrar tak dediler ama o da işe yaramadı. bugün tekrar gönderdim servise. raiddx 5 yıl önce
    • @raiddx sonucu bize bildirirsin hakan 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol