Laptop ekranın gidip gelmesi

0

Öncelikle laptop Casper Nirvana s500 özelliklerim bunlar;

- İ5 10210u işlemci

- 8Gb DDR 4 Ram

- İntel UHD dahili ekran kartı

- Nvidia Mx 230 DDR 5 Ekran kartı

- Windows 10 Pro 64bit

Tuhaf bir problemim var. İnternetten araştırmama rağmen sorunun çözümünü bulamadım. Sorun şu bilgisayar boştayken yada internette gezinirken ekran bir iki saniye kararıp geri geliyor sanki çözünürlük değiştirir gibi fare imleci ekran kararınca dönüyor sonra ekran geri geliyor. Oyun oynarken hiçbir problem yok ama internette gezerken yada başka uygulamaları açarken bu oluyor. Laptop bir aylık tüm sürücüleri kaldırıp tekrar yükledim ama işe yaramadı, virüs taraması yaptım birşey çıkmadı. Okuduğum şehirde yetkili servis olmadığı için ve şuan için oyun oynarken sıkıntı çıkarmadığı için garantiye yollamak istemiyorum. Sizce sorun ne olabilir?

mrkebab mrkebab (1)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bahsettiğin sorun ekran kartı sorunu gibi görünüyor.  Çözünürlük değiştirildiğinde gidip gelen ekran gibi bir ekranla karşılaşıyor muşsun.

    Asus, Lenovo, HP ve Dell gibi farklı bilgisayarlarda bahsettiğin kısa süreli ekran kararması sorununa denk geldim. Bilgisayarın garanti dahilindeyse mutlaka servisine yollamanı öneririm. Benim karşılaştığım problemler genelde donanım kaynaklıydı.

    Örneğin laptop ekrannın bağlantı kablolarındaki zedelenme bu soruna yol açıyordu (lenovo) hafif sarsıntıda ekran gidip geliyordu. Bir kaçında ekran kartında sorun vardı. Garanti dahilinde ve şirket bilgisayarı olduğu için laptopları değiştirdiler. 

    Ben test ederken harici bir monitör kullanmıştım mesela. Böyle bir imkanın varsa harici monitöre bağla ve aynı sorun devam ediyor mu gözlemle. Eğer harici monitörde sorun yaşamıyorsan bir GPU, ekran kartı sorunu değildir. Yine de donanımsal bir sorun olma ihtimali vardır. 

    hakan hakan (15424)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol