Laptop ekranında yatay bulanık beyaz çizgi var. Görüntü gelmiyor

0

Merhaba arkadaşlar Windows 7 samsung r540 ekran gelmiyor. Temizlemek amacıyla açmıştım. Daha sonra açtığımda 5dk çalıştı ekran birkaç defa gelip gitti sonra hiç gelmedi.acilirken ekranda yatay bulanık beyaz çizgi yukarıya doğru ekranı kaplıyor. Ekran gelmiyo ışıklar yanıyor fan çalışıyo. Laptopu battaniye yöntemiylede  ısıttım yine yok

demirkiran demirkiran (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    "Laptopu battaniye yöntemiylede  ısıttım" bu ne demek?  Isı elektronik cihazların en büyük sorunudur. Umarım laptop'u ısıtmaya çalışmadın.

    Muhtemelen bir şekilde kısa devre yaptırdın. Durumu çözebileceğini düşünmüyorum. Ekrandaki çizgi hiç hayra alamet değil. En kısa sürede bir servise göstermen gerekebilir.

    hakan hakan (15424)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Ciddi olamaz. Dalgasını geçiyor diyeceğim ama haydi demeyeyim, şaka yapıyor herhalde :) temmuz 7 yıl önce
    • şaka herhalde @temmuz :) hakan 7 yıl önce

    0

    Muhtemelen görüntü chip inde soğuk lehim oluşmuş en yakın servise götürmeni tavsiye ederim servis desteğinde bulanabilirim istanbuldaysan eğer.

    yasirkaraca yasirkaraca (11)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Battaniye yöntemi diye bahsettiği arkadaşın, soğuk lehim denilen sorunların çözülmesi için kullanılan hatalı bir yöntem. Çeşitli forum sitelerinde öneriliyor. Laptop'u battaniye gibi bir cisim ile sarıp daha fazla ısınması sağlanıyor. Bu yöntemle amaçlanan ekran kartı chipseti veya başka yerlerde varsa oluşan soğuk lehimden kaynaklanan temassızlıkları ortadan kaldırmak. Lehimin yumuşayarak tekrardan temasın sağlanması hedefleniyor.

      Bu yöntem çok hatalı bie yöntemdir. Bilgisayarı kalıcı olarak bozabilir. Yapılması gereken yetkili servise götürüp sorunun gerçekten soğuk lehimden mi yoksa başka bir sebepten mi kaynaklandığının tespitinin yapılması. 

      Bu işlemi yapınca sadece lehimler değil tüm donanım ısınır.

      Bir de soguk llehim olduğunda ekranda titremeler vs oluşur. Sendeki gibi yatay bulanık bir çizgi değil. 

      @temmuz, @hakan arkadaş şaka yapmıyor. Bunu ciddi ciddi bazı forumlarda öneriyorlar.

      murat murat (12492)
      7 yıl önce cevaplandı

      • Yeni bir şey öğrendik. Sağol :) hakan 7 yıl önce
      • Evet, hatadanda öte çok yanlıştır ve dediğin gibi tüm elektonik devreler ısınır. Buda ciddi bozulmalara yol açar (Açabilir değil açar). Soğuk lehim çözme işlemi eğer daha uygun bir yolu/usülü yoksa bilhassa laptoplar için kullanılamaz. Eğer ısıya çok hassasiyeti yoksa başka cihaz ve devrelerde belki (Bu bile riskli olabilir).. Ben sanat okulunda (eskiden endüstri meslek liseleri yerine sanat okulları vardı) elektronik okudum. Bunca senedir tecrübelerimde hesab edilirse.. Öyle değilmi :) temmuz 7 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol