Laptop elektrik sorunu

0

Laptopun ekran kartı bozulmuştu düzeltmek için içini açtım uzun uğraşlar sonucunda düzelttim ama hoparlörlerini takarken yanlışlıkla(fişi laptopa takılı unuttuğum için) kısa devre yaptırdım laptopa şuan laptopu fişte çalıştıramıyorum güç ışığı sürekli hızlı bi şekilde yanıp sönüyo güç tuşu tepki vermiyo. Şöylede bi şey var laptopu batarya takılıyken açabiliyorum sonradan da güç kablosunu bağlayınca istediğim kadar kullanabiliyorum ama bazı oyunlar batarya ile oynayınca aşırı yüklenmeden kapanıyo fişte kapanmıyodu. Bu sorunu düzeltebilir miyim ya da tamirciye versem çok masrafı olur mu? Laptop eski olduğu için çok para harcamak istemiyorum, iyice bozulduğunda yenisi alıcam zaten

sukular1selale sukular1selale (2)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Evet, maalesef bu dikkatsizlik sana ciddi sayılabilecek bir masraf olarak geri dönecektir. Donanım ve/veya elektriki problemlerin açtığı masraflar genellikle fazlaca olur.  

    Ama elbette bundan bir ders alacak ve bundan sonra daha dikkatli olacaksın. Hiç olmazsa bu taraftan kazancın olur :)

    Son olarak belirttiğin laptopu bu haliyle gidebildiği yere kadar kullanarak müsait olunduğunda yenisinin alınması fikri uygulanabilir. Zaten yenisini alırken herhalde eskisini ikinci el olarak satarak, yenisine ödenecek paranın bir kısmını bundan sağlamayıda düşünürsün.

    Geçmiş olsun.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol