Laptop gamepadi görmeme sorunu

0

Kollar laptopta önceden çalışıyordu ama sonra ne olduysa çalışmamaya başladı. Ama eminim kolda bir sorun yok. Driverla alakalı galiba. Ne yapmam gerekir acaba?

sirxan sirxan (2)
6 yıl önce sordu

  • Markası Nedir Acaba? @sirxan malgibiolan 6 yıl önce
  • markasi dandik iste bi kol ama onceden calisiyodu simdi calismiyo pc unknown device diyo code 43 hatasi veriyo sirxan 6 yıl önce
  • @sirxan Dandik se Bozulmuş Olabilir ki büyük ihtimalle Öyledir. malgibiolan 6 yıl önce

Toplam 2 Cevap


0

Ne kadar önceden çalışıyordu? Fazla bir zaman olmadıysa sistemi geriye (problem öncesi bir zamana) yüklemeyi deneyebilirsin:

Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

Eğer bu çözüm problemi düzeltmezse gamepad'i başka bir PC'de denersin. Oradada sonuç aynı olursa gamepad bozulmuş demektir. Eğer başka PC'de çalışırsa yine buraya yazarsın, başka çözümler düşünürüz.

Edit:

İkinci mesajındaki ifadene göre hala aynı yerdesin. Mademki gamedpad bozuk değil ve sürücü problemi olduğunu düşünüyorsun (düşünüyorsundanda öte bunlardan emin gibisin), öyleyse yapılması gereken şey zaten belli: Driver güncellemesine gidilecek veya sürücü kaldırılarak yeniden yüklemesi yapılacak (Ama gamepad'ler çoğunlukla ayrı sürücü yüklemesine ihtiyaç olmadan tak-çıkar çalışan aygıtlardır. Senin verdiğin bilgilere göre ise sendeki gamepad için sürücü yüklemesi yapılması gerekiyor. Bu varsayım ile sürücünün yeniden yüklenmesi tavsiyesi yapıyorum. Yoksa buna hiç gerek olmaz.). Yada problem önceleri zamana ait bir geri yükleme noktası varsa sistemi geri yükleyeceksin. Ama gamepad'i başka bir PC'de denemek zor olmasa gerekir. Arızalı bazı cihazlar bazı hallerde zaman zaman çalışabilirler ama sıklıklada çalışmalarında problemler olur. Mesela senin gamepad eğer kablolu ise (bununla alakalı bilgi vermemişsin) kablosunda problem olabilir. Bunuda başka PC'lerde deneyerek anlayabilirsin. Eğer kablolu değilde wifi ise gamepad'in, bu defa pillerini değiştirerekte denemelisin, pilleri zayıflamış olabilir. Birşeyler yapmadan anlayamazsın, problemi gideremezsin. İlk öncede yapılan çözüm tavsiyelerini önemseyeceksin ve bunların gereklerini yerine getireceksin. Yoksa çözüm falan olmaz, aynı yerde bekler durursun. Bir süre sonrada yardım isteği ile açtığın konu güncelliğini kaybeder ve gerilere düşer, gözlerden uzaklaşır.

temmuz temmuz (12505)
6 yıl önce cevaplandı

    0

    hayir gamepad bozuk diyil arada sirada calisiyo gamepadi takinca su alt kosede sorun cikiyo bugun taktim calisti bir ara

    sirxan sirxan (2)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Mesajımın altına yeniden bak. temmuz 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol