Laptop hem şarj oluyor hem olmuyor

0

Pc normal ve sağlıklı şekilde çalışıyordu. Bugün açtığımda pili azdı şarja taktım ama şarj olmadı ve kapandı.

Pc kapalıyken şarja taktığımda, şarj olduğuna dair ışığı yanıyor ama pcyi açınca şarj olmuyor ve batarya az uyarısı verip kapanıyor. Bataryayı söküp kullanmışlığım çoktur ama şu an onuda yapamıyorum. Bataryayı söküp açmaya çalıştığımda pc 1 saniyeden az bi süre için açılıp tekrar kapanıyor.

enderuni enderuni (3)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Batarya veya şarj adaptörü yada ikiside bozulmuş olabilir (Pek anlaşılmaz yazmışsın ama herhalde şarj adaptörü takılıykende PC çalışmıyor ve açılmıyor diyorsun).

    Bir diğer ihtimalde problemin laptop güç devresinde olabileceğidir.

    PC Kapalıyken yanan ışık bataryanın şarj olduğunun göstergesi değil, PC'nin şehir şebekesine/şarj adaptörüne bağlı olduğunun, dışarıdan enerji aldığının göstergesidir ve aslında bu halde PC'nin açılması, çalışması gerekir. Bataryası bozuk olsa veya hiç batarya olmasa bile böyle olmalıdır. Ancak yine PC açılmıyor ve çalışmıyorsa bu durumda dışardan gelen enerji PC'ye olması gereken değer ve özelliklerde değil farklı geliyor demektir ki bu şarj/güç adaptörünün sağlıklı çalışmadığı anlamına gelir. Yada PC'nin güç ile alakalı iç bağlantılarında bir problem yaşanmaktadır.

    Bataryanında şarj olamaması güç/şarj adaptörünün bozuk olma ihtimalini daha fazla düşündürüyor. Zira bataryayı şarj edemediği gibi PC'nin açılmasını/çalışmasınıda sağlamıyor. Oysa ki batarya bozuk olsa dahi şarj-güç adaptörü PC'yi çalıştırmalıydı.

    Ne yapmalı?

    Çevrede aynı marka/model bir laptop bularak ondan alınacak batarya ve şarj-güç adaptörünü laptopunda tek tek denersin. Yada tam tersini yapar kendi laptopunun batarya ve adaptörünü başka aynı marka model laptopta denersin.

    Bu testler sana kesin bir sonuç verecektir. Eğer adaptör bozuk ise yenisi satın alınarak problem giderilir (Ayrıca bataryada bozuksa buda yenisiyle değiştirilir). Ama eğer laptopun kendisiyle alakalı ise problem, bu halde senin yapabileceğin herhangi birşey olmaz. Böyle oluncada ancak bir teknik servis vasıtasıyla çözüm aranabilir.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Bataryanızın ömrü tamamlanmış vaziyet onu gösteriyor Pc kapalıyken şarja taktığımda, "şarj olduğuna dair ışığı yanıyor ama pcyi açınca şarj olmuyor" bu şekilde yazmışınız ışığı yanabilir bu şarj olduğu anlamına gelmez geçici olarak batarya takılı olsun şarj aleti takılı oalrak kulananabilirsiniz şarj aleninizi başkabir bilgisayarda deneyerekte sağlam olup olmadığını anlayabilirsini kolay gelsin

      candan candan (4301)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol