Laptop ile Mining yapmak

0

Arkadaşlar bitcoin işine başladım. 2000 TL yatırdım, 1 günde 200 TL Kazandım, bunu kazanınca bende dedim ki, evdeki eski bilgisayarlarla mining yapılabilirmi. Evde 7 Tane laptop var, en kötüsü i3 1. nesil, en iyisi i7 4. nesil. Ben bu laptopları kullanarak mining yapmak istiyorum, nasıl yapılacak ? Elektrik parası dert değil güneş enerjisi kullanıyoruz.

hydra hydra (3800)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bitcoin mining dönemi bitti.  Biliyorsundur belki, madencilik bitcoin algoritması gereği günden güne zorlaşıyor. Çin'deki bitcoin fabrikaları çoğu bitcoin'i kazdı zaten.  Evde laptop'la mining yapmak bana göre vakit kaybı.

    Şöyle söylim, aslında bitcoin mining yaparken tek başına bitcoin kazanmıyorsun. Pool yani hazurlar var.  Slushpool, Antpool BTC.com, gibi bitcoin havuzları var bunlara dahil oluyorsun. Senin bilgisayarında çalışan yazılım (mesela CGMiner) hesaplamalar yapıyor. Bu hesaplamaları havuza gönderiyor. Bu havuzu kullanan herkesin hesaplaması buraya düşüyor. Hesaplamalar sonunda 1 bitcoin bulunduğunda bu havuza katkı yapan herkese pay dağıtılıyor. Pool da senden %2 filan vergi alıyor. 

    Önceden kazanılacak daha fazla bitcoin olduğu işin iş daha kolaydı. Şimdi profesyonel bitcoin fabrikaları bile zarar ediyor ve kapanıyor. Çünkü az kazılacak bitcoin kaldı ve kazanması gerçekcen çok uzun vakit alıyor.

    Ben 2 sene evvel pes ettim. Bana kalırsa sen hiç vakit kaybetme derim. Hatta bu iş için özel bitcoin üretme pcleri getirten arkadaşım şimdi kara kara düşünüyor bunları napıcam ben diye.

    Havuz, cüzdan, Bitcoin miner yazılımlar gibi kavramları araştırman lazım.

     

    https://99bitcoins.com/bitcoin-mining/ linkine bakabilirsin. Detaylı bilgi için.

     

    murat murat (12492)
    4 yıl önce cevaplandı

    • Moralim bozuldu cidden, ah şu çinliler her şeyi sömürüyor allahsızlar. Bitcoin al-sat iş varmıdır epki https://www.paribu.com/?gclid=EAIaIQobChMIx_TulIeX6AIVGIjVCh1tXAsVEAAYASAAEgJ_kvD_BwE#/ hydra 4 yıl önce
    • Bu siteye 2k TL yatırdım, dün gece çok düşüş oldu. hydra 4 yıl önce
    • @hydra ben binance kullanıyorum. Çinliler sömürdü her şeyi. Bildiğin fabrikalar kurdular.Bitcoin çiftlikleri oluşturdular ve özel cihazlar ürettiler. Ben çok kaybettim artık sadece hobi olarak bakıyorum. Bir ara yatırdığım parayı 4 katına çıkardım. Şimdi yatırdığım para 5 de 1 oranında kaldı elimde. murat 4 yıl önce
    • Tamam anladım teşekkürler. hydra 4 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol