Laptop masaüstüne göre performans düşüklüğü gösterir mi?

0

Laptop masaüstüne göre performans düşüklüğü gösterir mi?

Arkadaşlarım çok fazla fark olacağını söylüyor. Ben kendime göre iyi bi laptop alıcam 8 GB RAM GTX 950 ekran kartı i7 işlemci falan bu özelliklerle oynamak istediğim oyunların önerilen sistem gereksinimlerini rahatça karşılıyor. En yüksekte oynayamaz mıyım laptop olduğu için?

akinkolcu akinkolcu (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Öncelikle ismin Laptop ve masaüstü bilgisayar olmasının performansa bir etkisi olmadığını bilmek gerekir. Yani fiziksel olarak cihazın dizüstü veya masaüstü olması performans farkı yaratmaz.

    Laptop ile masaüstü bilgisayarlar arasında performans farkının olmasının en büyük sebebi donanım bileşenleridir. Örneğin masaüstünde yer alan GTX 950 grafik işlemcisi laptoplarda GTX 950 yani mobil versiyonuyla bulunur. Bu M ibaresi aslında performans olarak dağlar kadar bir fark ortaya koyar.

    Aynı durum işlemci içinde geçerlidir. Kısaca laptoplar boyutlarından dolayı barındırdıkları soket ve anakart itibariyle aynı fiyattaki masaüstü bilgisayarlara göre daha az performans gösterir.

    Soruna gelirsek GTX950M ile şu an piyasada oynayamacağın bir oyunun olmadığını belirteyim. Güncel oyunlarları rahatlıkla oynayabilirsin. Sana tavsiyem bütçeni belirtip yeni bir konu açman. Sana iyi bir cihaz tavsiyesi verebilirim.

    Bu arada hoşgeldin. Facebook sayfamızdan ara ara yazıyordun. Artık sorularını buradan alırız :)

    brsozl brsozl (1961)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      3000 tl civarı bütçem var 3500 e doğru çıkabilirim . Gtx 950 ile mobil versiyonu arasında dağlar kadar varsa ne yapmalıyım imkanım olsa kasa alıcam ama okul işlerinden dolayı taşınabilir laptop almak zorundayım.

      akinkolcu akinkolcu (1)
      7 yıl önce cevaplandı

      • Yeni bir soru sorabilir misin? Ayrıca üyelerin soruna verdiği cevap işine yaradıysa cevabın yanındaki tik butonuna tıklayarak soruya cevap aldığını belirtebilirsin. brsozl 7 yıl önce

      0

      MONSTER-ABRA-A5-V6 Oyun bilgisayarıdır yorumlarda adı geçen donanımlar üzerinde mevcut işinizi görür.

      forjest forjest (101)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol