Laptop nasıl temizlenir?

0

Merhaba;

Laptopların içini nasıl temizleyebilirim? İçini açmadan da yapabilirmiyiz? Bilgisayarın içi hakkında pek bir bilgim yok zarar gelmesinden korkuyorum :)

@temmuz :))

toprak34 toprak34 (2026)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Eğer PC iki yaşından ufak ise o daha küçüktür, henüz kirlenmemiştir, temizlenmesine (iç temizliğine) gerek olmaz. Ama iki yaşını devirdiyse kirlenmiş olabilir ve garanti süreside zaten sona ermiştir. Artık bunu açıp temizlemek hem problem olmaz (garanti bozulması gibi falan) hemde gerekli olabilir. Ama sen yine bir program vasıtasıyla işlemci sıcaklıklarına falanda bakarsın önce (Yoksa gereği yokken neden temizleyeceksinki). Kapağı açmak çok zor olmaz ve @krsn tavsiyesindeki gibi bunu youtube videolarından bakarak görebilirsin, orada gördüğün şekillerde yapabilirsin. Açtıktan sonrada dikkatli bir şekilde temizlersin.

    Bunları yaparken cocacola vb meşrubatları falan içmeye kalkmamalısın, dokanır :) Ortalıkta papağanlar evcil kuşlar falanda uçmamalı, kediler, köpek yavruları ve eğer varsa küçük kardeşlerde bu işler sırasında çalışma ortamından uzak tutulmalıdır :)

    Bunlara dikkat edersen olumsuz birşey olmaz, merak etme.

     

     

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • @temmuz :)) PC daha 1,5 yıllık, hatta neredeyse o bile olmadı. Ama eskiden fazla ısınmayan bilgisayar şimdi en küçük oyunda bile ısınıyor :) toprak34 6 yıl önce

    1

    sadece biraz dikkatli oldun mu sorun yok fan temizlemek içinse vakumlu fanlar var(kulanmadım ne kadar güçlü olur bilemem) onlar belki birazcık yardımcı olur ama termal macun sürmek içinse açman lazım laptop markanı youtube yazıp ordaki videolardan bakarak da yapabilirsin.olmadı teknik servis.

    krsn krsn (233)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol