Laptop Ram ve Ekran Kartı Değiştirme

0

İyi günler. Laptobumda 2GB+1GB ram kullanıyorum. Performanstan memnun değilim bu yüzden ramleri değiştirmek istiyorum ama ne alacağım hakkında bir fikrim yok ayrıca ekran kartını da değiştirme gibi bir şansım var mı? Varsa da uygun özellikli ekran kartını nasıl anlayabilirim?

Bilgisayarımın özellikleri şunlar;

  

chopin1016 chopin1016 (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Laptop marka/modelini belirtmemişsin. Konuya eklediğin resimlerde anakart (mainboard) sekme altı muhtevası bulunmuyor. 

    Laptoplarda kullanılan anakartlarda genellikle 2 ram slotu bulunur; desktop anakartlarının çoğunda olduğu şekilde 3. veya 4. slotlar olmaz. Buradan senin laptopunda boş ram slotu olmadığı sonucunu çıkarıyoruz (Büyük ihtimalle).

    Laptop anakartının ne kadar ram kapasitesini desteklediğini en doğru olarak yetkili servisten -telefon ederek- öğrenebilirsin. Eğer anakart destekliyorsa slotlardan birini veya her ikisini boşaltarak yine aynı cins (DDR3 - 667 Mhz) desteklenen kapasiteye uygun yeni ram/ram'ler (iki adet) alman gerekecek. Fakat ben öyle tahmin ediyorumki senin i3 işlemciye sahip olduğu resimlerde görünen alt seviye gibi değerlendirilebilecek laptopunun anakartı 2 slot toplam 4 Gb ram kapasitesi destekler (Bu benim kişisel tahminimdir; kesin doğru bilgi değil.) Böyle olunca sen bu laptopta 3 Gb olan ram kapasiteni en çok 4 Gb'a çıkarabilirsin. Bunun için değermi düşünür, değerlendirirsin. Bence değmez. Ayrıca işletim sistemin x64 mimaride olmayıp eğer x86 tabanlı ise 3 Gb fazlası ram kapasitesi zaten kullanamazsın; kapasiteyi yükseltmiş olsan bile bu bir işe yaramaz ve işletim sistemi özelliklerindede yine sistem ram kapasitesi 3 Gb olarak görünmeye devam eder, ancak o şekilde okunabilir; kullanılabilir.

    Ekran kartı değiştirmeyi ise unut. Bu sadece senin laptopun için değil genel olarak laptoplarda ekran kartları -istinalar hariç- değiştirilemez. Zaten değiştirme ve yükseltme olabilseydide herhalde madden astarı yüzünden pahalıya gelirdi. Daha özellikli ve yüksek grafik performansı istiyorsan eğer, halen kullanmakta olduğun laptoptan vazgeçerek yeni bir PC edinmelisin. Buda elbette maddiyat meselesidir.

    "Gamlı baykuş" gibi yazdım ama maalesef gerçekler bu şekilde. Üzgünüm..

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol