Laptop şarjı bitti kapandı açılmıyor

0

Merhabalar, geçen ay Lenovo legion y920 laptop aldim. Gtx1070, i7 7820hk ,16 ram 512 m2sata ,1tb hdd var. Sorunum dun aksam laptopun kapanip acilmamasi. Bilgisayar da takilirken sarji %2 civarina dustu ve takili boşalıyor yaziyordu. Sarj bitti ve kapandi daha da acilmadi , hic bir sekilde tepki yok batarya dahili batarya. Sarj kablosu sağlam başka laptoplarda denendi. Baska sarj aletlerini de benim laptopta denedim ama nafile. Önerileriniz nelerdir. Teşekkürler.

ozcankana ozcankana (16)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Anakart sarj mosfetleri ve power mosfetleri kisadevre olmus , yeni anakart gerekiyor. Öneriler icin teşekkürler serviste şimdi laptop.

    ozcankana ozcankana (16)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Durumu bize bildirdiğin için teşekkür ederiz. hakan 5 yıl önce

    0

    Mecburen yetkili servise gitmelisin sanırım şarj soketinde sıkıntı var.

    Sana tavsiye bataryan %10'a geldiğinde şarja tak bilgisayarını ve tüm cihazlarında bunu yap 

    darkcrak darkcrak (5168)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Zaten sarjda kullaniyorum mecburen , sarj soketi saglam ona eminim algiliyior cunku sarj aletini. ozcankana 5 yıl önce
    • Elimizden bir şey gelmez mecburen servise gitmelisin @ozcankana darkcrak 5 yıl önce

    0

    Bataryan ölmüş olabilir. Durum biraz bunu gösteriyor. Muhtemelen bataryayı sökebilsen bilgisayarın tekrardan açılacak.  Şarj kablosu takılı bir şekilde 2-3 saat beklettin mi hiç? denemediysen böyle bir beklet 2-3 saat sonra açmayı dene.

    Yine şunu deneyebilirsin, şarj kablosunu çıkar. Açma - kapama dügmesine 30 saniye basılı tut. Kabloyu tak ve tekrar açmayı dene.

    Son olarak şunu deneyebilirsin, laptop'u özellikle de bataryasını biraz sıcak bir ortamda beklet. Çok önermesem de sac kurutma makinası gibi bir şey ile bataryayı hafifçe ısıtabilirsin (çok değil!). Daha sonra şarja takıp çalıştırmayı deneyebilirsin.

    Eğer bunlar çözüm olmazsa bataryayın kesinlikle sökülmesi gerekir. Sendeki batarya da gömülü olduğu için sana servis yolları görünür.

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol