Laptop Siyah Ekranda Kalıyor

0

İyi günler 2009 yılından beri kullandığım exper laptop geçen hafta kapatışımdan itibaren açılmadı bir daha. Pil + şarj aleti takılıyken, pili çıkarıp sadece şarj aleti takılıyken de denedim güç tuşuna bastığım an hdd ışığı 1 saniye yanıp sönüyor o sürede hızlı çalışan fan da hdd ışığının sönmesiyle beraber yarı hıza düşüyor öylece bekliyor. 

Bazı yerlerde pili ve şarj aletini çıkarıp güç tuşuna basılı tutup tamponlama gibi bir işlem yap yazmışlar çalışan olmuş ama bende olmadı. Bir de havluya sarıp bir şeyler yapıyorlar onu denemek istemedim. Bir bilgisayarcıya sordum, her sene bakım yaptırdın mı dedi hayır dedim anakart chipset'i yanmıştır 200 Tl değişimi dedi. Nasıl bir çözüm uygulayabilirim ? 8 yıllık bilgisayar fazla para veresim de yok açıkcası önemli bilgilerim de D'ye atmıştım ama yine de bırakasım gelmiyor. Tavsiyelerinize açığım.

adrasa adrasa (3)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Kardeşim eğer pcnin çalıştığına eminsen yani pc çalışıyor ama ekran gelmiyor diyorsan o ekran kartı çipset arızası olabilir. Bu sorunun çözümü ısıtmadır. Ama kesin çözüm istiyorsan o zaman GPU (ekran Kartı) çipi değişmesi şart. Bunun kolay yolu da HDD ve pili söküp, pc nin bütün açıklıklarını koli bandıyla bantla daha sonra Havluya sar kendi kendine kapanana kadar fişte takılı olarak çalıştır. Kapandıktan sonra soğuyana kadar bekle HDD ve pili tak dene açılırsa açılır açılmazsa belgelerim gitti diye korkma HDD bozulmadıysa bilgilerin bir yere gitmez.

    tuncerozdes tuncerozdes (31)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Teşekkür ederim cevap için deneyeceğim. adrasa 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol