Laptop uyku modunda takılı kaldı

1

Merhaba laptop uyku modunda takılı kaldı. Çıkabilecek bir adaptör vs yok şarjı var açılmadığı için bitmiyor güç kesintisi yapamıyorum adaptör olmadığı için uyku modunda takılı açılmıyor kapanmıyor. Şarjı da uyku modunda bir kaç hafta gider gibi ne  yapabilirim?

kullanici200414 kullanici200414 (6)
7 yıl önce sordu

    Toplam 5 Cevap


    1

    Problem çok kötü ifade edilmiş ve tam anlaşılamıyor.

    Çıkabilecek veya -herhalde- çıkarılabilecek bir adaptör vs yok derken, adaptör niye çıkarılamasın? Pirizden fişini çektiğinde veya laptopun güç girişinden adaptörün bağlantı ucu çıkarıldığında adaptör çıkarılmış olmuyormu? Ayrıca "vs" nedir? Eğer vs ile bataryayı ifade etmek istediysen, vs yazmana hiç gerek yoktu, "bataryayıda" diyebilirdin, demeliydin.

    Bazı Asus laptoplarda batarya portatif olarak çıkarılamıyor. Çıkarabilmek için alt kapağı açmak gerekiyor. Mesela benim laptopum böyle. Herhalde sendede benzer bir şekil bulunuyor ve senin esas yapman gereken (veya problemin) bataryayı çıkararak laptopu sıfırlamak ama bunu yapamıyorsun, öylemi? 

    Benim anladığım veya tahmin ettiğim budur. Eğer vaziyet sahidende bu şekildeyse ve @blackheaven tavsiyesi güç düğmesine uzunca basarak gücü kesmek mümkün olmuyorsa mecburi olarak ya batarya deşarjının kendiliğinden tamamlanması beklenecek yada bataryayı çıkarabilmek için alt kapağı açmak gerekecektir. Eğer bunu sen yapamıyorsan (o cesareti kendinde göremiyorsan) bununla ilgili çevrende biraz tecrübeli birilerinden destek alabilirsin. Veya eğer ulaşımın çok zor olmazsa yetkili teknik servise yada herhangi bir teknik servise giderek kendilerinden alt kapağı açıp bataryayı çıkarmalarını rica edersin. Bunu hiç bekleme olmadan ayaküstü yaptırabilirsin. Herhalde ücret falanda istemeden yapacaklardır.

    Tüm bunları dediğim gibi tahminde bulunarak yazdım. Eğer doğruysa ve bu halde tavsiyelerimi hayata geçirirsen batarya şarjının kendiliğinden deşarjını haftalarca beklemen gerekmeyecektir.

    Kolay gelsin.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Merhaba

      Power düğmesine 5saniye basılı tutup leptopunuzu resetlemeyi denedinizmi ?

      blackheaven blackheaven (728)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        Merhaba

        Laptopun bataryasını çıkarıp 10 sn. kadar bekleyin ve yeniden takın sorunun düzelme ihtimali var

        tahatugyan tahatugyan (1206)
        7 yıl önce cevaplandı

          0

          Bataryası sökülebiliyorsa o şekilde tamamen kapatıp, tekrar açmayı deneyebilirsiniz. veya bilgisayarınızın POWER ( AÇMA KAPAMA ) tuşuna 5 saniye basılı tutunuz o zaman kapanacaktır.Sonra açmayı deneyin.Açamaya çalıştığınızda hala ekranınıza görüntü gelmiyorsa ama diğer sürücüler çalışıyorsa( Fan & Dvd Sürücüsü v.b ) büyük ihtimal EKRAN KARTI monitor uyumsuzluğu vardır.Bu durumda YETKİLİ SERVİSE göndermeniz yararınıza olacaktır.

          esty esty (-48)
          7 yıl önce cevaplandı

            -1

            Bilgisayarın arkasındaki bataryayı çıkarıp tekrar takarsan büyük ihtimalle sorun çözülür.

            berzany berzany (-1)
            7 yıl önce cevaplandı

              üyelik gerektirir

              Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

              Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
              uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol