Laptop yere düştü ve açılmıyor

0

Grundig laptopum var bastaki grundig yazisi geliyor ama windos baslatiliyor ve masaustu gelmiyor laptop yere dustukden sonra oldu bu ne yapmaliyimBozulan laptop

kullanici897454 kullanici897454 (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bir PC'de düşme, çarpma, darbe görmeden en fazla sabit disk etkilenir. Senin PC'dede böyle olması kuvvetle muhtemel (zaten problemin şekliyle alakalı verdiğin bilgilerde bu ihtimali düşündürmekte).

    PC'yi Güvenli Mod'da başlatarak chkdsk disk denetlemesi ile sabit diskteki muhtemel problemleri düzeltmeye çalışırsın diyeceğim ama eğer sabit disk ağır hasarlı ise sistem Gvenli Mod'dada başlamaz. Bir dene istersen.

    Veya PC'yi işletim sistemine ait yükleme DVD'si ile başlatarak "onarım" yolları deneyebilirsin ama sistem sabit disk okunamaz ise buda sonuç vermez.

    Başka, canlı işletim sistemi (CD'den çalışan işletim sistemi) ile tamirat denenebilir veya sabit disk PC'den sökülerek USB bağlantılı bir disk kutusu ile başka PC'de disk taraması yapılabilir. Ama sabit diskin kurtarılması ve yeniden çalışır hale getirilmesi her halukarda az hasarlı olmasına bağlıdır.

    Sabit disk az hasarlı olursa eğer en kötü ihtimalle bir format ile kurtarılır; yeniden çalışır hale getirilir. Aksi halde yeni bir sabit disk satın alınması ve PC'de işletim sisteminin (windows'un) yeniden yüklenmesi gerekecektir.

    Son bir ihtimal olarak darbe aldığı esnada sabit disk laptop'taki yuvasında oynmamış, gevşemiş olabilir. Buda kontrol edilmelidir.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Size ulasa bilecegim bi face fln varmi

      kullanici897454 kullanici897454 (1)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol