laptopın power tuşuna bastığımda açılmıyor

0

merhabalar 

 

bilgisayarımda son dönemde sıkca yaşadığım bi sorun var power tuşuna basıyorum bir anlık power ışığı yanıyor fanlar bir anlık dönüyor ve acılmadan kapanıyor tekrar tekrar dendiğimde bazen kısa sürede bazen çok uzun sürede de olsa bi şekilde açmayı başarabiliyorum fakat artık bilgisayarı kapatmaya korkar oldum her kapattığımda aynı problemi vermeye başladı bunun üzerinde inetrnette yaptığım biraz araştırmalarda bir kullanıcı ısıyla alakalı bir problem olduğunu aynısını kendisininde yaşadığını fön makinası ile biraz ısıttıktan sonra açıldığını yazmış bende bunu 2 kere denedim ve çalıştı fakat daha büyük bir hasar vb. bi duruma yol açıcağından korktuğum için yapmıyorum sorun ne ile alakalı onuda anlayabilmiş değilim.

şimdiden teşekkürler

sistem özellikleri :

sincap sincap (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 7 Cevap


    0

    İşlemci Fanının İşlemci ile tam olarak temas ettiğinden eminmisiniz ? Bilgisayarın açılmaması veya açılıp aniden kapanması gibi durumların birçok nedeni olabilir . bunu hemen tespit etmek çok zor . ilk olarak işlemci fanının işlemci ile temasını kontrol etmenizi öneririm .aradaki macunun ince tabaka halinde tüm yüzeye uygulanması gerekmektedir . Daha sonra bilgisayarınızı açabildiğinizde donanım sıcaklıklığı ile ilgili bilgi verebilirsiniz . 

    blackheaven blackheaven (728)
    7 yıl önce cevaplandı

    • en kısa zamanda termal macun alıp onlarıda yenilicem sonuçlarını tekrar sizlerle paylaşırım teşekkürler sincap 7 yıl önce

    0

    Eğer sorum ısı kaynaklı ise fön makinası ile ısıtmak yangına körükle gitmek gibi bir şey.  Fön makinasının soğuk üfleyen ısıtmayan tarafı ile cihaz soğutulmaya çalışılırsa bunu anlarım.

    Akşam bilgisayarı kapattınız, sabah power dügmesine bastınız bilgisayar açılmıyorsa bu sorun ısı ile alakalı olamaz. Bilgisayarı ilk açtığınızda işlemci soğuk olduğundan ısı problemi yaşamazsınız.  Bir kaç saat çalıştığınızda bu sorun ortaya çıkıyorsa bu ısı ile alakalı olabilir.

    Bataryayı çıkartıp deneyebilir misin?  Bataryasız olarak kullan bir müddet benzer bir sorun olacak mı kontrol et.

    İkinci bir ihtimal BIOS pilinde sorun olabilir.  Yabancı forumlardan birinde aynen sizin yaşadığınız sorunu yaşayan bir kullanıcı BIOS pilini değiştirerek sorunu çözmüş.

    hakan hakan (15409)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Problem bence ısı problemi falan değil. Isı ile ilgili olan problemler kendilerini farklı gösterirler. Bunlardan en çok rastlananıda çalışmakta olan sistemde aşırı ısınmalar halinde PC'nin reset atması veya kapanması şekilleridir (İlave olarak sistemde donmalar, tepkisizlik falan..).

      Senin PC'de donanımsal ve/veya elektriki, bir problem olması kuvvetle muhtemel. Mesela güç beslemede bir lehim çatlaması veya çürümesi, elektrik iletiminde istikrarsızlık olabilir.

      Power tuşu kontaklarında bir problem meydana gelmişte olabilir.

      Bir teknik servise gösterilmesini tavsiye ediyorum.

      temmuz temmuz (12505)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        Besleme katında ki güç mosfetlerin de sıkıntı var kardeşim yani açıklamak gerekirse adaptör taktığın ucun devamında bulunan ISL entegresi yani güç dağıtım ve kontrol entegresinden kaynaklı olabilir yada onun devamında bulunan güç aktarım elemanlarında bi sıkıntı olabilir. güvendiğin bi tamirci varsa ver yada servise gönder derim.

        yasirkaraca yasirkaraca (11)
        7 yıl önce cevaplandı

          0

          İlginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim işlerimin yoğunluğundan dolayı siteyi ziyaret şansı pek bulmam hatta laptop ı açmam bile mümkün olmuyor fön makinesi meselesine gelince banada saçma gelmişi ama işe yaramıştı arkadaşların da dediği gibi bencede lehim veya devrelerde bir sıkıntı var sanırım ısıtınca tamssızlık ortadan kalkıyo ve iletim tam anlamıyla sağlanıyor diye düşünüyorum ilerleyen zamanlarda gamir vb gibi deneyimlerimide sizlerle paylaşıcam herkese teşekkürler 

          sincap sincap (1)
          7 yıl önce cevaplandı

          • Belirttiğin şekilde bir soğuk lehim varsa bile bunu her zaman ıstmak ve PC'nin açılışını bu şekilde gerçekleştirmek, doğru bir usul değildir. Bu şekil, @hakan 'ında söylediği gibi "yangına körükle gitmek" olur. Zira yüksek ısı bir PC için en istenmeyen ve en zarar verebilecek bir şeydir. Sen bu yollarla geçici çözüm sağlamak isterken sistemde çok daha ciddi problemlere yol açabilirsin. Buna sebep olmamak için acilen bir bilgisayar tamircisinin yolunu tutmalısın. Tavsiyemdir.. temmuz 7 yıl önce

          0

          Bilgisayarın power tuşunu kontrol et ama güç kaynağı ile ilgili bir problem olması muhtemel güç kaynağın çok fazla tozlanmış olabilir belkide kasanın temizlik vakti gelmiştir yaşadığın sorunun büyük bi ihtimal güç kaynağı yada bir donanımla ilgili olması büyk ihtimal sen en iyisi bi tozunu al tozlu değil ise donanımlarından birisi küçük bi arıza yapmış olabilir kontrol etmen gerekli

          umuttt umuttt (207)
          7 yıl önce cevaplandı

            -1

            fanların tozunu al

             

            turansmsk10 turansmsk10 (-78)
            7 yıl önce cevaplandı

            • tamamiyle temizledim kompresör ve elektrik süpürgesi yardımıyla fakat sorun devam etmekte sincap 7 yıl önce
            üyelik gerektirir

            Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

            Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
            uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol