Laptoplara harici ekran kartı takılıyor mu?

0

Merhaba;

Youtube'da bir video gördüm. Harici ekran kartını takmışlardı. (Video) Bu gerçekten doğru mu?

toprak34 toprak34 (2026)
6 yıl önce sordu

  • @temmuz :) toprak34 6 yıl önce
  • takılır ama masrafına deymez nasıl dersen yüksek bir ekran kartı takarsın güç yetersiz kalır anakart onu karşılakta yetersiz kalma ihtimali var bi tık üstü ekran kartı desen yapıcagın masrafa deymez ... krsn 6 yıl önce

Toplam 1 Cevap


0

Video'da harici bağlama olarak anlatılıyor ve buna ben daha önce hiç rastlamamıştım. Yani bunu bilmiyordum, ilk olarak görüyorum. Ama çok uygulanabilir olabileceğini ve uygulanabilse dahi çok verimli olacağını düşünmüyorum. Eski laptoplarda belki denenebilir ama yeni laptoplar için bunu gereksiz ve bir çeşit maceraya girmek olarak görüyorum.

Bu arada güçlü ekran kartları fazla güç ihtiyacı gerektirecektir ve standart güç kaynaklarına/güç beslemeye sahip olan laptoplarda bu fazladan gerekli olan gücün nasıl karşılanacağıda önemli. Bence bu harici ekran kartı takılması hallerinde laptoplarda güç problemleri ve bazı uyumsuzluklar görülecektir. Birşeyler öğrenmek için denenebilir ama problemler olabileceğini önceden kabul ederek ve sonuç olarakta fazla ümitvar olmadan belki..

Edit :

İş çıkardın bana gece gece :) Bir daha izledim video'yu. Daha iyi anladım şimdi nasıl yapılacağını. Ama hiç akıl karı değil. Ayrıca özel bağlantı kablosu, dönüştürücü ve/veya harici ekran kartı kutusu ile  ayrıca bir güç besleme adaptörüde gerekiyor. Bunlar hem bir sürü masrafa yol açacaktır ve hemde bana göre sonuçta istenilen tam manasıyla elde edilebilecekmi bu şüphelidir. 

temmuz temmuz (12505)
6 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol