Laptoplarda SSD ve HDD beraber kullanılabilir mi?

0

Laptoplarda SSD ve HDD beraber kullanılabilir mi?

Notebook SDD ve HDD beraber kullanılabilir mi?

Dizüstü bilgisayarlarda SSD ve HDD beraber kullanılabilir mi?

brsozl brsozl (1961)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Laptoplarda SSD ve HDD beraber kullanılabilir mi?

    Günümüzde giriş ve orta düzey laptopların mekanik HDD ile beraber gelmesi çoğu zaman kullanıcılara günlük kullanım, bekleme süreleri ve özellikle dosya aktarımı gibi durumlarda performans sorunları yaşatıyor. Günümüzde SSD disklerin oldukça yaygınlaştığını ve fiyatının ucuzladığını düşünürsek siz de laptop cihazınıza SSD disk takmak isteyebilirsiniz.

    SSD disklerin fiyatının ucuzladığını söyledik. Ancak GB/TL oranına baktığımız zaman mekanik disklerin halen gerisinde kaldığını söyleyebiliriz. Kısacası aynı fiyata 1 TB mekanik disk alınabilirken, SSD tarafında 120 GB veya en fazla 240 GB alınabiliyor. Durum böyle olunca kullanıcıların aklına Laptoplarda SSD ve HDD beraber kullanılabilir mi? Sorusunun gelmesi gayet normal.

    Laptoplarda SSD ve HDD diskleri beraber kullanmak elbette mümkün. Ancak dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Muhtemelen SSD ve HDD diskleri beraber kullanmak isteyeceğiniz laptop tek bir SATA veya M2 gibi disk slotlarına sahiptir.

    Tek slotun yer aldığı senaryolarda alacağınız SSD diskin öncelikle cihazınızda bulunan disk slotuna uygun olması gerekmektedir. Örneğin laptop cihazınızda SATA 3 portu bulunuyor. Bu durumda alacağınız SSD diski ana SATA 3 portuna takıp, elinizde bulunan mekanik HDD diski de DVD okuyucuyu sökerek orada bulunan SATA slotuna bir aparat yardımıyla takabilirsiniz. Bu sayede SSD ve HDD diskleri beraber çalışabilir.

    Eğer hali hazırda cihazınızda iki adet disk slotu bulunuyorsa bu durumda alacağınız SSD diskin slota uyumlu olduğunu kontrol etmeniz yeterli olacaktır. Daha sonra boş olan ikinci porta SSD diski takarak HDD ve SSD diskleri beraber kullanabilirsiniz.

    Ek olarak işletim sistemi üzerinden herhangi bir ayar yapmadan montaj sonrasında disklerinizi rahatlıkla kullanabileceğinizi de söyleyelim.

     

     

    brsozl brsozl (1961)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol