Laptopta WiFi bağlantısı çok sık kopuyor

0

Dizüstü bilgisayarımda değişen süre aralıklarında ama günde mutlaka 6-7 kez wifi bağlantısı kopuyor tekrar bağlan diyorum 15 saniye içinde geri geliyor ama bu sadece benim kullanıdğım bilgisayarda oluyor telefonumda  veya diğer laptopumda hiçbir kopma olmadan açık kalıyor bunun nedeni ne olabilir ? Donanımsal olduğunu düşünmüyorum laptop sabit duruyor kontrol ettim wifi kartını oynaması bence imkansız. Bir de wifi ayalarından güç tasarrufu tikini falan kaldırdım yine de bana mısın demedi

bcaggul bcaggul (117)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Problem ne zaman ve hangi olaydan / gelişmeden sonra başladı? Eğer üzerinden çok uzun zaman geçmediyse sistemi geri yüklemeyi deneyebilirsin:

    Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

    Ve ayrıca alt bağlantıda belirtilen çözümlerin hepside eksiksiz uygulanmalıdır,

    WiFi internette anlık kopmalar yaşıyorum nasıl düzeltebilirim? (tıkla)

    "Güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın" tikinin kalkıp kalkmadığını konyrol ettinmi? Kaldırdıktan sonra alttaki "Tamam" düğmeside tıklanmalıydı. Yoksa işaret kalkmayabilir, geri gelebilir. Yeniden kontrol etmelisin.

    Tüm bunlardan başka yapılabilecekler bağlantı kopması yaşanan PC'nin mekan içerisindeki yerini değiştirmek, kablosuz çekim için daha elverişli yer araştımak yada modem arabiriminden kablosuz bağlantı kanallarını (frekanslarını) değiştirmeyi denemek (Genellikle 13 bağlantı kanalı olur ve bunlar tek tek denenebilir), windows sorun gider araçlarını çalıştırmak, bu yollarla çözümleri denemek (Ağ bağlantıları ve donanım problemleri ile alakalı olanlar mutlaka denenmelidir) olabilir yada olmalıdır.

    Sürücü güncellemesi, DNS önbellek temizliği, DNS değiştirme gibi çözümlerde deha önce denendiyse geriye herhalde başkada birşey kalmıyor (Belki sistem formatı atmak ve / veya modem sıfırlamak haricinde).

    Bu arada neredeyse aynı muhtevada birkaç saat önce başka bir konu daha açılmıştı; orayada çözüm tavsiyelerinde bulunmuştuk. Neden yeni konu açma gereği hissettin? 

    Yeni konu açmadan oradan probleminin çözümünü takip etseydin ve araştırsaydın daha iyi olurdu. Bu hem konuların daha derli toplu olması için iyi olur, hemde site kuralları gereği öyle olmalıdır.

    Windows işletim sistemi "Sorun Gider" uygulama ve araçlarına nasıl başvurulur:

    Windows 10 işletim sisteminde "Sorun giderme" araçları toplu olarak nerede bulunurlar, bunlar nelerdir ve nasıl kullanılırlar? (tıkla)

    Windows 8 veya Windows 8.1 nasıl onarılır (repair)? (tıkla)

    Win7/Vista/WinXP için Microsoft Sorun Giderme Aracı nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

     

    Edit:

    Laptop marka ve modelin ile PC'de yüklü olan işletim sistemini buraya yaz ve bekle. Cevap yazacağım.

    Birde bu problemin ne zamandan beri hangi gelişmeden sonra ortaya çıktığını -yaklaşık olarak- belirt, izah etmeye çalış.

    Bazı problemlerin sebep ve çözümleri detaylarda gizli olur.

     

    Edit 2:

    Bütün işaretler problemin sürücü kaynaklı olduğunu düşündürüyor. 

    Bu durumda -eğer kayıtlı bir sistem geri yükleme noktası mevcut ise- sistemi on onbeş gün geriye alabilirsin (Yorumlarda birbuçuk hafta kadar önceleri çok problem olmadığını belirtmiştin). Bu sistem geri yüklemesi muhtemelen ve çok büyük ihtimalle seni yaşadığın bağlantı kopması problelerinden kurtaracaktır.

    Eğer sistem geri yüklemesinde müsait bir geri yükleme noktası yoksa veya herhangi bir sebeple sistem geri yüklemesi yapılamıyorsa Aygıt Yöneticisinden kablosuz adaptör özelliklerinden "Sürücüye geri dön" düğmesinin aktif olup olmadığına bakarsın ve eğer aktif ise bu bağlantıya tıklayarak önceki sürücüye dönersin.

    Sürücüye geri dönmede olmuyorsa bu halde mevcut sürücüyü kaldırırsın ve altta verdiğim bağlantıdan ve yine altta paylaştığım görüntüde işaretli sürücüyü download ederek yüklersin (Bu sürücü Microsoft tarafından onaylı ve en problemsiz Qualcomm Atheros kablosuz adaptör sürücüsüdür ve bende sistemimde bunu kullanmaktayım):

    Microsoft®Update Kataloğu, Qualcom Atheros kablosuz adaptör sürücüleri (tıkla)

    Üstte paylaştığım linkteki sayfayı açar ve alttaki paylaştığım görüntü dosyasında işaretlediğim sürücüyü downoad edersin ve kaldırdığın mevcut sürücü yerine yüklersin (Önce sepete ekliyor ve sonra sepetten download ediyorsun):

    Samsung resmi destek sayfasında Winndows 10 için sürücü yok. Herhalde daha önce bir sürücü yükleme ve güncelleme programı kullanarak sürücü güncellemesi yapmıştın, öylemi? İşte bunlar bu tür sürücü problemleri oluşturabiliyor ve muhtemelen sendeki problemin sebebide bu olmalı.

    Kolay gelsin.

     

     

     

    temmuz temmuz (12505)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Teşekkür ederim hocam dediğiniz yolları ve diğer konuda anlattıklarınızı uyguladım artık yine böyle bir sorun olursa yapacak bir şey kalmadı bu arada konuyu gece geç saatte hızlıca açtığım için uykulu uykulu diğer konulara dikkat edemedim kusura bakmayın :/ bcaggul 5 yıl önce
    • Bir şey değil, kolay gelsin @bcaggul temmuz 5 yıl önce
    • Mesajımı editledim, yeniden bakmalısın @bcaggul temmuz 5 yıl önce
    • SAMSUNG ATIV BOOK 3 NP350V5C-S0KTR NOTEBOOK , Windows 10 x64 hocam önceden çok nadir olurdu şimdi son 1.5 haftadır o kadar sık oluyor ki hangi gelişmeden kaynaklandığını da bilmiyorum maalesef bu arada dediklerinizi yaptım ama düzelmedi bcaggul 5 yıl önce
    • Mesajıma yeniden bak @bcaggul temmuz 5 yıl önce
    • hocam teşekkürler dediklerinizi sırasıyla kontrol ettim tek yol sürücüyü yeniden yüklemekte fakat siteden inen rar dosyasını nasıl yükleyeceğim hakkında hiçbir fikrim yok içinde tanımadığım dosya uzantıları var bcaggul 5 yıl önce
    • "Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara" tıklanır ve sonra "Gözat" tan o dediğin dosyaların bulunduğu klasör gösterilir (Rar önce bir klasör içerisine çıkartılır elbette. Rar olarak kullanmayacak içerisindeki dosyaları bir klaöre çıkararak onları kullanmış olacaksın. Yani bunu klasörü göstererek yapacaksın) @bcaggul temmuz 5 yıl önce
    • @temmuz dediğiniz sürümü yükledim gelişmeleri yazacağım hocam yarın bcaggul 5 yıl önce
    • Tamam. Virüs taraması yapmayıda unutma @bcaggul temmuz 5 yıl önce
    • hocam dediklerinizi harfiyen yaptım tam virüs taraması da dahil yine kopmalar yaşıyorum ama azaldı gibi bugün 2 kez kopma yaşadım bcaggul 5 yıl önce

    0

    Tam anlamıyla aynı sorunu yaşıyorum, çözebilirseniz lütfen benimle paylaşın çok mutlu olurum.

    sanssiz sanssiz (3)
    5 yıl önce cevaplandı

    • takipte kalın bcaggul 5 yıl önce

    0

    1.çözüm:

    https://www.rizonesoft.com/downloads/complete-internet-repair/ nu sayfadaki yazılımı indir

    2.yazılımı çalıştır

    3.bütün kutuları işaretleyip "go!" düğmesine tıkla.

    4.pc'yi kapat-aç

    2. çözüm: Komut isteminiyöneticilikte çalıştırıp şu komutu ver:

    netsh advfirewall reset
    kaydolum kaydolum (97)
    5 yıl önce cevaplandı

    • bugün deneyeceğim hocam bcaggul 5 yıl önce
    • Bu araç sisteminde ve bağlantı ile alakalı birçok ayarında değişikliklere yol açacaktır (Birinci çözümde kullanılacak araç). Bu sebeple kullanmadan önce -bir aksilik ihtimalide düşünülerek- manuel bir sistem geri yükleme kaydı oluşturmasında fayda olur. Aslında bu bu şekilde düşünmek ve tedbirli olmak, sadece bu aracın kullanılmasına dair değil genel olarak düşünülmeli. prensip edinilmelidir. Sistemde değişikliklere yol açabilecek sistem faaliyetlerinde yada buna yol açma ihtimalleri olan program ve araçların çalıştırılmasında ilk olarak bu bana göre mutlaka yapılmalıdır @bcaggul temmuz 5 yıl önce
    • dediklerinizi uyguladım geceye kadar bakacağım hocam tekrar editlerim teşekkürler bcaggul 5 yıl önce
    • @bcaggul yine işe yaradıysa sürücülerde ya da sürücüleri kaldırıp yüklemeyi deneyin yoksa cihazda sorun olabilir bir de bios ayarlarını sıfılayabilirsiniz kaydolum 5 yıl önce
    • hocam akşam editlerim demeye kalmadan bağlantım koptu işe yaramadı demek oluyor bu :/ bcaggul 5 yıl önce
    • o zaman wifi sürücüsünü kaldırıp yeniden kurmayı dene öyle düzelebilir @bcaggul kaydolum 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol