Laptopu buz kalıpları ile soğutmak zararlı mı?

0

Merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi masaüstünden notebooka geçen bir kullanıcı olarak bu durumdan bir hayli muzdaribim geçen günlerde 2500rpm 5x fanlı ayaklı soğutucu almıştım her ne kadar oyun oynarken bu sıcak yaz gününlerinde etki etsede bir süre sonra soğutucusuz kullanım ile aynı değerlere çıkıyordu işlemcimin sıcaklığı, ben de aklımca bir fikir ürettim ayaklı soğutucuyu kaldırıp altını buz kalıpları ile doldurdum ve soğutucu klima gibi soğuk hava üflemeye başladı bu ısınma sorunuma inanılmaz iyi geldi 1 saat oyun oynadiktan sonra 65-70 derecelere cikan işlemci sıcaklığım 3 saat boyunca 55-60 arasinda geldi gitti bugün. Şimdi gelelim soruma bu yöntemi anlattığım arkadaşlarimdan soğuk hava üfletirsen yoğuşma olur ve sisteminde su birikmesi olur kısa vadede zarar gorursun diye geri dönüşler aldım bu ne kadar doğru bunu sormak istiyorum

sanssiz sanssiz (3)
5 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    0

    Bu konu hakkında teknik olarak bilgim yok. Ama bir forum sitesinde gördüm. Bir arkadaş 2 yıldız buzla soğutarak kullanıyormuş, hiçbir sorunla karşılaşmamış. Aslında mantıksız da değil :) Soğutucuya para vermek yerine denenebilir.

    Yalnız suyla temas etmemesi önemli. Bence suyla laptop fiziksel olarak temas etmediği sürece sorun olmaz. 

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      "Herşeyin aşırısı zarar" genel dogrusunuda unutmadan (başka ifadeyle aşırıya kacmadan) belirttiğin şekillerde buzlu sogutmaya devam edebilirsin.Bundan herhangi bir zarar görmez, tersine sistem sogutmasinda iyi sonuçlar elde edersin.

      temmuz temmuz (12505)
      5 yıl önce cevaplandı

        0

        Burada tek sorun su buharı. Eğer buzlar eridiğinde çıkan su buharını kontrol edebiliyorsan (örneğin buzlar  buhar sızdırmaz bir kabın içindeyse) sorun olmaz. Eğer çok fazla buhar oluşuyorsa ortamda bu bilgisayar için, tüm elektronik cihazlar için uzun vadede sorun oluşturur.

        hakan hakan (15424)
        5 yıl önce cevaplandı

          0

          Mavi dışı sert plastik olan buz kalıplarından kullanmanızı öneririm kapalı olduğu için herhangi bir su akma derdiyle uğraşmazsınız. Ben bunu kullanarak şöyle yapıyorum; en çok ısınan kısım fan kısmı olduğu için bilgisayarın solunda boşluk kalacak şekilde altında ders kitaplarımı koydum yükseltmek için,  sol kısıma da buz kalıbını koydum.

          bcaggul bcaggul (117)
          5 yıl önce cevaplandı

          • şu an bahsettiğiniz mavi buz kalıbını marketlerde satılan ince yemek saklama poşetine sararak laptopumun altına koydum 10 dakikada 7 derece ısı düştü. muvel 5 yıl önce
          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol