Laptopu sürekli hazırda bekletmek sorun çıkarır mı?

0

Laptopu her gün "hazırda beklet"e basarak kapatıp açıyorum.Bir kaç hafta belki de bir ay sonra kapat butonunun yanında uyarı simgesi çıkınca normal kapatıp açıyorum. Daha sonra tekrar hazırda beklet.. Böyle devam edersem bir zararı olur mu? Bir de, uyarı çıkmasına rağmen hiç normal kapatıp açmadan 1 yıl hazırda bekletsem ne olur?

misty misty (556)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    1

    Bende genel olarak @tahatugyan gibi düşünüyorum yani öyle fazla bir zararı olmaz, güç tüketimi biraz artar, öyle bir kayıp olabilir. Birde -herhalde fişe takılı bulundurmayacağına göre- pil tüketimi ve yıpranması olabilir ama öyle çok olmaz; bu gözardı edilebilecek seviyelerde kalır.

    Fakat en önemli husus şudur ki, hazırda bekleyen yada uykuda olan makineler (PC'ler) çok hassas taşınmalı ve/veya hassas koşullarda bulundurulmalıdır. Zira hazırda bekleyen cihaz ne olursa olsun tamamen kapanmamış haldedir ve en alt seviyede çalışımasını sürdürmektedir. Böyle oluncada sistemdeki sabit disk tamamen durmamış, alt seviyede çalışırlılığını devam ettirmektedir. Ve yine böyle olunca çalışmakta olan sabit diskler sarsıntıdan ve/veya darbelerden çok etkilenirler.

    Hazırda bekleyen makinelerde sabit diskin zarar görmemesi için o makineler mümkün olduğunca sarsılmadan taşınmalı ve kesinlikle darbelere maruz bırakılmamalıdır.

    Özet olarak üstte belirttiğim bazı hususlara dikkat edildiği takdirde bir PC'nin sürekli hazırda bekletilmesinde fazla bir mahsur (veya zarar) olmaz ama eğer tavsiye edilirmi diye bana sorarsan, yok hayır tavsiye etmem. Her ihtimali ve hatta küçük sakıncalarıda göz önüne almalı, hazırda bekletme sürekli olmamalıdır; ihtiyaç olabilecek hallerde hazırda bekletme yolu düşünülmelidir.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      2

      Merhaba

      Laptopu hazırda bekletmenin bir zararı olmaz. Eğer sistemin yavaşladığını görürsen arada bir reset atarsın tekrar hazırda beklet moduna geçirirsin

      Bir dezavantı olur sadece senin için güç tüketimi ve donanımsal aygıtlar biraz daha fazla güç tüketir bilgisayar hazırda bekletildiği için, Bunun dışında bilgisayar bir zarar vereceğini zannetmiyorum

      Umarım faydalı olmuştur…

       

      tahatugyan tahatugyan (1206)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        Hiç bir sakıncası olmaz aksine iyi bir şeydir. Hazırda beklet seçeneği bilgisayarı tamamen kapatmaktadır. Detaylı anlatmak gerekecek olursa ram'deki bilgileri kapatırken ssd'ye aktarır açarken ise bu işlemin tersini yapar.

        aseloth97 aseloth97 (1)
        1 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol