Laptopum modeme yaklaştığı zaman Wi-Fi bağlantısı var ama internet gidiyor

0

Arkadaşlar evde 3 tane bilgisayar (1 masaüstü, 2 laptop) ve 5 telefon, 3 tane tablet var. Bunların hepsi internete sorunsuz bir şekilde bağlanabiliyor. Tek sıkıntı benim Asus K555U model laptopumda var. Bağlandı olarak göstermesine rağmen internete giremiyorum. Daha detaylı anlatmam gerekirse;

  • Sorun birden ortaya çıktı ve nette bulduğum her yöntemi denememe rağmen düzelmedi. DNS değiştirdim, antivirüs (bi ara yükledim yine düzelmedi) yüklü değil ve Güvenlik Duvarı kapalı, laptopa formatta attım ama değişen bir şey yok.
  • İşin komik yanı sadece modemin yanındayken neti kullanamıyorum. Arka odaya gidince çekiyor modemin olduğu odaya geçince bağlanıyor ama kullanamıyorum.
  • Modemin arkasındaki Wi-Fi antenini arkaya doğru yatırınca odanın uzak köşesinden de çekiyor. Fakat tipten tipe giriyorum :D

Modemin marka ve modeli: AirTies 5342

akadird akadird (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Modem arabirimi kablosuz ayarlarından kanal değişikliği yap ve birde öyle dene. 1-13 arası kanallar bulunur ve hepsini sırasıyla denemelisin. Sonunda en verimli olan kanalda karar kılarsın.

    Eğer istediğin sonucu yine alamazsan kablosuz bağdaştırıcı sürücüsünü güncellersin veya kaldırarak güncel sürücüyü yeniden yüklersin.

    Bir diğer çözüm denemeside Sistem Geri Yükleme ile problem öncesine dönmek olabilir:

    Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Bu bana modemle alakalı gibi geldi biraz, eğer bilgisayarda sıkıntı olsa arka odada bile giremezdin (söylediğine göre arka odada çekiyormuş)

      Gerçekten modemden kaynaklı olduğunu öğrenmek için şunları deneme imkanınız varsa deneyin:

      • Evdekilerden biri telefonundan kendi mobil internetini, sonra internet paylaşımını açsın ve telefonunda bir ağ oluştursun. Daha sonra sen evin farklı farklı yerlerinde o ağa bağlanmaya çalış, sorun olup olmadığını kontrol et
      • Evinizde farklı bir modem varsa veya bulabilirsen birde onunla dene, ve yine sorun olup olmadığını kontrol et
      omercik omercik (9418)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol