Laptopum yüksek bir yerden düştü .

0

Merhabalar laptopum yüksek bir yerden düştü ekranda çatlak gözükmüyor fakat power tuşuna bastığımda ekran hem çatlak hemde ekran  karanlık ve çizgili gözüküyor . Laptopu yeni aldım markası lenova sizce ne olmuş olabilir . Yardımcı olursanız çok sevinirim.

edactnr857 edactnr857 (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Yüksekten düştükten sonra olduğuna göre problem donanımsal. Haliyle ona sen birşey yapamazsın ve sana uzaktan bir yardımda yapılamaz. Bu halde senin önünde tek bir yol kalıyor, yetkili teknik servise götürmek.. Orada gereken yapılır ama büyük ihtimal ile kullanıcı kaynaklı problem olduğu belirtilerek garanti kapsamına alinmiyacak, müdahale ve donanım/parça değişikliği gerekiyorsa da ucret talep edilecektir. Maalesef bunun alternatifi yok gibi. Geçmiş olsun.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Vatan bilgisayardayken bir afiş görmüştüm yeni alınan ürünlerde belirli bir süre kırılma,çalınma gibi olaylarda(süreyi tam hatırlayamadım 2 hafta olabilri emin değilim.) değişim veya garanti imkanı sunuyorlarmış hatta oradaki görevliye sorduğumda ürünü satın aldığınızda ekstradan ücret ödeyerek bu süreyi uzatabilirsiniz demişti bu konuda daha detaylı bilgi almak için(hangi markalarda geçerli şartlar nedir) laptop u aldığın yer ile bir görüşebilirsin.

      mutecessis mutecessis (216)
      7 yıl önce cevaplandı

      • O senin dediğin garanti kapsamı değilde ürünün sigortalanması şekli oluyor herhalde. Ürün ile birlikte ayrıca satıcının teklif ettiği (bazı belli ürünlerde olabiliyor bu) sigorta poliçesini satın alırsan, senin bahsettiğin çalınma, kırılma vb sigortalanmış oluyor ve sigortanın geçerlilik süresi sigorta poliçesi için ödenecek ücrete göre değişiyor @mutecessis temmuz 7 yıl önce

      0

      İlk aşamada görünen ekranı kırmışsın. Eğer açıldığında sadece ekran sorunlu görünüyor, fakat bilgisyar açılıyorsa sorun bununla sınırlıdır. Eğer aldığını sırada düşme, çalınma gibi durumlar için ekstra sigorta yaptırmadıysan değişim için ücret talep edeceklerdir.

      hakan hakan (15424)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol