Laptopuma çay döküldükten sonra açılmıyor

0

MSI GE62VR 7RF Apache Pro laptopumun klavyesi üzerinde dün gece çay döküldü. Ters çevirdim fakat ben ters çevirene kadar kendini çoktan kapatmıştı. Biraz kuruladım, daha sonra açmayı denedim ama açılmadı. 6 saat sonra tekrar açmayı denedim yine açılmadı, 7 saat sonra açıldı ve sorunsuz çalışıyordu. Sonra kendim kapattım, 1-2 saat sonra tekrar açmayı denedim fakat yine açılmadı. Pili bitmiş olabilir diye şarja taktım, açıldı fakat açılış ekranında yani Msi yazısında takılı kalıyor ve klavye-mouse bunların hiçbiri çalışmıyor. Kendi klavyesi ve touchpad'i de aynı şekilde çalışmıyor. Kapatıp tekrar açayım dedim yine aynı ekranda "Bilgisayar Onarıma Hazırlanıyor" yazısında takılı kaldı. Plini çıkartamıyorum, içini açacağım ama öyle de garantisi bozulacak. Ne yapmamı önerirsiniz? Sorun neyden kaynaklı olabilir ve ne kadar masrafım olur? Yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca Windows'u SSD'ye kurmuştum, diğer dosyalarım ise HDD'de saklı duruyor.

ibrahimnayu ibrahimnayu (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Klavyede Sorun olabilir yani yeni klavye gerwkebilir yada klavye tamiri yada klavyede sorun yoksa pc yi sıfırlama veya format atmayı deneyebilirsiniz

     

    0138adana 0138adana (54)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Yazılımsal olduğunu düşünmüyorum formatla geçmeyebilir. Klavyede bir sorun olabilir dediğiniz gibi fakat öyle olsa bile dışarıdan takdığım klavye-mouse neden çalışmıyor onu anlamadım kendini kitliyor olabilir miki? ibrahimnayu 6 yıl önce

    0

    Bence hiç uğraşma önce normal bir bilgisayarcıya götür fatura kesebilecek bir yer olursa daha iyi olur. Oradan fiyat al sonra garantiye gönder garantiden fiyat al.(ki ben ACER marka pc'de böyle bir sorun yaşadım adamlar takmadı bile onarıp gönderdiler ücretsiz bir şekilde.) 

     

    ilyashalatci ilyashalatci (26)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Teşekkürler. Garanti için aldığım siteye mail attım cevap bekliyorum. ibrahimnayu 6 yıl önce
    • Umarım iyi sonuç alırsın. :) ilyashalatci 6 yıl önce

    0

    Öncelikle bilgisayara, laptop'a çay gibi bir sıvı döküldüğünde yapman gereken iki işlem var:

    • Şarjdaysa şebekeden çıkartmak
    • Hemen pilini sökmek

    Daha sonra senin yaptığın gibi klavye aşağı bakacak şekilde ters çevirmek ve en az 24 saat sıcak bir ortamda bekletmek. Amacımız klavye, bilgisayar içine giren sıvının ısı yardımıyla uçması. Ama burada yine kritik bir durum var: Çay şekerli mi? Sade mi? 

    Şeker sağlığa zararlı olduğu gibi laptoplar içinde zararlı. Canan Karatay Hocamıza sevgiler.

    Eğer çayda şeker varsa sıvı uçsa bile şeker kalıyor. Bu da tuşların yapışmasına ve başka çeşitli sorunlara yol açıyor. Bu durumda akol ile temizlik gerekir ama senin bu konuda bir tecrüben olmadığı için servise götürmende fayda var.

    Servis bunu garanti dışı görecektir. Bunu da bilmende fayda var.

    hakan hakan (15424)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol