Laptopumda oyun oynarken düşük FPS sorunu

0

Merhaba arkadaşlar , 

Benim laptopum var düne kadar sıkıntısız oynuyordum. Her laptopda olduğu gibi şarjdan çıkarınca güç tasarrufuna aldığı zaman fps düşüyor. Buraya kadar sıkıntı yok fakat dün league of legends oynarken fpsim 144 sabit iken oyun esnasında şarj aletini prizden çıkarttım yerini değiştirmek için , taktım şarj olmaya başladı ama fps düzelmedi şuan 50-60 fpsden yukarı çok zor çıkıyor kasıyor oynayamıyorum bile.

Şuan denediğim çözümler ; Bataryayı çıkarttım öyle oynamaya çalıştım değişmedi , güç ayarlarını sıfırladım , yeni güç planı oluşturdum hiçbiri olmadı. 

Ekran kartı: GTX 670M

ecalagoz ecalagoz (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    LOL içeriğini bilmiyorum fakat 50-60 fpsden zor çıkıyor dediğine göre oyun anında fişi çıkardığın anda oyun max_fps 60 ayarı girmiş sanırım otomatikman. Oyun ayarlarından max fps tarzı bir bölüm ara. Eğer varsa böyle bir ayar kısmı 60 yazılı olacak muhtemelen. Onu 300 yap. Eğer max fps ayarı oyun ayarlarında yoksa LOL dosya konumunda config dosyası vardır diye tahmin ediyorum. config dosyasını bul, not defteriyle aç. Ordaki ayarlarda mutlaka max_fps="60" ayarı vardır. 60'ı düzelterek 300 yap. Kaydet kapat. Yine yapamazsan da internetten league of legends max fps ayarlama tarzı şeyleri arat. Mutlaka bulursun çözüm.

    semihs10 semihs10 (41)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      50 60 fpsden zor çıkıyor dediğim fps sabitlemesi yok yani denemek için dün çözünürlüğü 1024e aldım yine 150 fpsye çıktı şuan yüksek performansda olmasına rağmen güç tasarrufu gibi oynuyorum öyle söyleyeyim

      ecalagoz ecalagoz (1)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol