Laptopumda oyun oynarken ısınıp aniden kapanıyor

0

Uzun zamandır gelmemişti far cry 4 oyununu oynadım 10-15 fps arası birden laptop ısındı kendi kendiliğinden kapandı oysa ki driverlarını felan hepsini yeni güncellemiştim.

theriskoftime theriskoftime (39)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Aida 64 (tıkla) programıyla işlemcilerin sıcaklıklarına bak. Boştayken 60-65'leri, oyun sırasında yada video işlerken 85-90'ları buluyorsa sıcaklıklar, işlemcinin termal macununu tazelemen gerekecektir.

    En doğru ve geçerli çözüm yolu budur.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Aslında uzun bir süredir oyun oynarken kapanma yoktu 8.1 güncellemesi yaptıktan sonra yeniden oldu sonuçlar da böyle http://i.hizliresim.com/Lb9vVZ.png theriskoftime 5 yıl önce
    • Paylaştığın görüntüde görünen ısı değerleri eğer PC'nin normal kullanımındaki ısı değerleri ise yüksektir, eşikteki değerlerdir (69-70'ler). Video işleme ve / veya oyun oynama sırasında bu sıcaklılar dahada artar ve işlemcinin kendini durdurmasına yol açmaktadır (işlemci bu durdurmayı, kendini kapatmayı kendisini korumak için yapar. Zira aksi halde yanabilir) . Önce laptopun havalandırma ızgaralarını (filtrelerini) temizlemeli ve sonuç alamaz isen işlemcinin üzerindeki soğutucu termal macunu yenilemelisin (eskisini kazıyarak yenisini sürmelisin.). @theriskoftime temmuz 5 yıl önce
    • Veya geçici çözüm olarak soğutucu fanlı altlık kullanırsın @theriskoftime temmuz 5 yıl önce
    • Zaten soğutucu var ona rağmen kapanıyor paylaştığım görüntüde firefox ve steam açıktı sadece theriskoftime 5 yıl önce

    1

    Havalar ısındıkça bu tür ısı sorunları artar.  Yaz aylarına doğru ortam sıcaklığı arttığı için artık bilgisayarlarda sık sık sıcaklıkla ilgili problemler görülebilir.

    Bu durum pek çok kişinin gözünden kaçıyor. Eğer bu durum bir defaya mahsus olduysa dikkate almayabilirsin. Oyun oynarken aynı anda başka bir program işlemciyi aşırı kullanmış ve bu da aşırı ısınmaya sebep olmuş olabilir.  

    Laptop'u yerleştirdiğin alana dikkat et.Kumaş veya benzeri zemine yerleştirme. Pek çok laptop alt bölümünde havalandırma deliğine sahiptir. Örneğin kullandığım bazı HP laptoplarda yine samsung'un bazı ultrabooklarında çok başıma gelmiştir. Farkında olmadan dizimde veya koltuğun üzerinde altındaki delikler kapanacak şekilde kullandığımda aşırı ısınma sorunu oluşuyordu.

    hakan hakan (15424)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Yardımınız için teşekkürler sanırım sorun termal macunda theriskoftime 5 yıl önce
    • @theriskoftime termal macun eskidiyse dediğin gibi olabilir. Yenilemekte fayda var. hakan 5 yıl önce

    0

    Sistemin yeterlimi oyun için ?

    infinity infinity (402)
    6 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol