laptopumda tüm dosyalar silindi

0

Abi öncelikle merhaba şimdi benim laptop da yaklaşık 13 seneyi aşkın bir süredir koruduğum tüm veriler belgeler ( resim müzik video metin belgelerim ) hepsi birbirinden hatıra ve değer verdiğim herşey silindi geri dönüşüm kutusundan da silinmiş daha önce flash belleğe kopyalamıştım nolur nolmaz diye ama sonradan flash belleği kaybettim nasıl olsa veriler bilgisayarda duruyor mantığıyla peşine düşmedim bu işin ama nerden bilebilirdim ki kazaylada olsa bilgisayardan da sileneceğini açıkcası moralim çok bozuldu kaç gündür üzüntüden uyuyamıyorum annemle konuştum ve annemde babamla konuştu sonra babam geçen gün laptopu bi tanıdığı arkadaşı vardı mesleği de bilgisayar mühendisliğiymiş ona gönderdi daha sonra laptopu bi makineye takacağını söylemiş adam dosyaları kurtarabilirim demiş ama sonuç sıfır yani bişey yapamamış sadece birkaç dosya kurtarmış o dosyaların içide boş çıktı boşuna para ödedik daha sonra adam laptopun sorunuyla ilgilenirken bana dedi ki '' olmuyor veriler geri gelmiyor laptopu benden başkasına göstermene gerek yok çünkü türkiyede ben yapamazsam benden başka hiçkimse yapamaz '' diye bir iddialı konuşması oldu ve moralim 2 kat daha bozuldu üzüntüm hüznüm 2 kat daha arttı gerçekten benim için sanki yaşamın sonu gelmiş gibi oldu daha sonra bir arkadaşım bana dediki harddiskle kurtarabilirsin dedi harddiskin ne demek olduğunu pek bilmesem de bilgisayarı orta seviye de kullanıyorum yani engelliyim ben yürüyemediğim için ve elim ağır olduğu için pek fazla iyi kullanan biri değilim neyse işte benim sorunumun harddiskle alakası olduğunu söylediler tamire gönderdik ancak sonuç yine çıkmadı neyse işte abi aynı şeyler seninde başına gelseydi eminim ki sende en az benim kadar üzülürdün ayrıca yemin ediyorum abi silinen verilerimin hepsi de benim için çok anlam ve ifade eden şeylerdi internette araştırma yaparken bi site bulmuştum ordan yardım istemiştim ve team vieverden yardım edip birkaç program kullandılar ve kurtardıkları da oldu sağolsunlar Allah razı olsun ama nasıl söylim hani olmasa da olurlarımız vardır ya işte onlar geldi fakat olmazsa olmazlarım gelmedi abi nolur ellerini öpüp başıma koyayım ki bana mümkün de olabilir de yapabilirim de team vieverden yardım et bana abi lütfen cüzdanım da pek param yok yani maddi durumumuz şu anlık iyi sayılmaz biraz borç altındayız ama hiç merak etme abi ben ne yapar ne eder amcamdan yada babamdan vs biyerden borç edinip parayı denkleştirip sana öderim abi söz olsun ki yapıcam eğer hala yapabilecek bişey varsa elini ayağını öpeyim abi büyüklüğünü göster de yardım et bana noktasına kadar her silineni geri istiyorum abi lütfen ?

 

erolduzgun25@hotmail.com

kullanici80710 kullanici80710 (1)
9 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    0

    Hangi programları kullandığını yazar mısın ?

     

    EDİT ; Dosyaları kurtarmak için

    bcaggul bcaggul (117)
    9 yıl önce cevaplandı

    • recuva, r stüdyo ve data recovery adlı programlar yada onlarmı yapamadı bilmiyorum kullanici80710 9 yıl önce

    0

    recuva programını kullana bilirsin

     

    kerem52 kerem52 (37)
    9 yıl önce cevaplandı

      0

      Çok geçmiş olsun.

      Şimdi veri kurtara programları disk üzerinde herhangi bir işlem yapılmadığında etkili olurlar.

      Dosyalar silindikten sonra diskinize herhangi bir program, dosya yüklememiş olmanız gerekiyor.  

      Disk üzerinde bir dosya silindiğinde işletim sistemi bu alanı boş olarak görür. Aslında disk üzerinde veriler silinmez. Siz bir dosyayı sildiğinizde işletim sistemi o dosyası silindi olarak işaretler ve bu alanı boş kabul eder.

      Diske program yüklediğinizde bu boş alanlara yüklenir. Şansını varsa eski silinen dosyanın üzerine yazılmaz yoksa yazılır. Bu sebepten bu durum biraz şansla alakalı.

      Fakat sizin diskinizin üzerinde çok oynanmış. Birden çok sefer veri kurtarma işlemi yapılmaya çalışılmış.

      Muhtemelen bunların pek çoğu da bilinçsiz işlemler. 

      En çok yapılan hata veri kurtarma programının doğrudan silinen verilerin olduğu diske yüklenmesidir. Bu çok yanlış bir uygulamadır.

      Veri kurtarma programı yüklenecekse program verilin silindiği diske değil başka diske yüklenmelidir.

      Bunlar genel bilgiler. 

      Gelelim sizin durumunuza.  Dediğim gibi çok fazla işlem yapılmış, bu sebepten verilerin geri getirilmesi ihtimali çok düşük görüyorum.

      Fakat veriler sizin için kritikse bir veri kurtarma şirketine başvurabilirsiniz. Bu tür şirketlerde çeşitli donanımlar kullanılarak veriler kurtarilabilir. Elbette bu da bir ihtimal sadece.

      Siz zaten yazılımlar ile kurtarma işlemi denetmişsiniz. Sonuç başarısız olmuş. 

      Bana göre yapmanız gereken MyDisk gibi bir şirketten yardım almayı denemek olmalı. Bu uzaktan yapılabilecek bir işlem değil maalesef.

      hakan hakan (15424)
      9 yıl önce cevaplandı

        0

        bilgisayar mühendisine verdik ama sonuç başarısızdı.  ne kadar garantisi var bu işin ve evet dediğiniz gibi bu veriler benim için çok kritik ayrıca silinmemesi gereken şeylerdi. müzik silinsin bunun pek bi önemi yok en baştan tekrar indirilir ama resim ve video önce ki yıllarda çekilmişlerdi onun için onların yerleri ayrı. önerdiğin my disk sitesini googleden aradım abi sitesine girip bu siteye attığım mesajın aynısını kopyala yapıştır yaparak oraya da attım abi bilgin olsun istedim, sence my disk yardım edermi yani hepsini geri alırmı ?

        kullanici80710 kullanici80710 (1)
        9 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol