Laptopumu batarya takılıyken açamıyorum

0

Laptop bataryam sağlam ve sorunsuz. Fakat takılıyken açılışı yapmıyor. Bataryayı çıkarıp fişte çalıştırıyorum laptobu, ve bu şekilde bataryayı takıyorum sorunsuz devam ediyor, yani şarj alıyor. Dolduktan sonra 1.5 - 2 saat gidiyor. Fişi çektiğim zamanda bataryada sorunsuz devam ediyor. Fakat batarya takılıyken ilk açılışı yapmıyor. Power tuşuna basınca power ışığı çok kısık bir şekilde yanıyor. Bilgisayarın içini açarken bataryayı takılı unuttum acaba onun etkisi olabilir mi? Çünkü o andan sonra bu sorun ortaya çıktı.

orhantuzlali58 orhantuzlali58 (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Muhtemelen laptopunun bataryasına bir şekilde hasar vermişsin ve şuan bilgisayarı açamayacak duruma gelmiş. Eğer bilgin ve tecrüben yoksa laptopunun içini açmamalısın, bir kere bu başlı başına bir hatadır. İkincisi illa da kurcalayacağım diyorsan bataryayı mutlaka çıkarman gerekirdi. Ama çıkarmadığını söylüyorsun, demek ki problemin kaynağı laptopun bataryasını çıkarmadan içini açman. Açık ve net ortada.

    Teknik servisle görüş ama laptopun içini açtığını falan söyleme. Büyük ihtimal kullanıcı hatası diyecekler, kendini daha da ele vermemiş olursun en azından.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Aynı marka model laptopa ait bir başka batarya ile denemeyi düşünmedinmi? Çevrende yokmu böyle bir laptop, eşte dostta?

      Bunu yapabilirsen problem bataryadamı yoksa anakarttamı (güç besleme devresinde olabilir) net olarak belli olur.

      Problemin bataryada olduğu anlaşılırsa yeni bir batarya temin edersin olur biter. Aksi halde ise laptopını bir teknik servise (garantisi devam ediyorsa yetkili teknik servise) gösterirsin; onlardan çözüm istersin.

      temmuz temmuz (12505)
      6 yıl önce cevaplandı

        0

        Merhabalar. Malesef Sorun halen devam ediyor. Etrafta başka bu laptoptan kullanan yok. Bataryayı bi kaç kere sölüp takıp çalıştırınca çalışıyor. Bi kaç gün kapalı tutup sonra açınca yine açılıyor. Laptobu kapat diyip kapatıp kapanır kapanmaz tekrar açma tuşu basınca açılıyor. Sürekli tekrarladım bunu sorunsuz açılıyor. Ama 10 15 saniye sonra basınca açılmıyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Batarya sağlam 1.5 - 2 saat dayanıyor. Anlayamadım. Sorun bataryadaysa yeni bir tane almak istiyorum. Çünkü her defasında bataryayı söküp fişe takıp açıp sonra bataryayı takmaktan yoruldum. Yardımlarınızı bekliyorum. Bu arada garanti bitmiştir.

        orhantuzlali58 orhantuzlali58 (1)
        6 yıl önce cevaplandı

        • Sana, muhtemel donanım problemli bir PC'ye uzaktan nasıl yardım edilebilirki? Başka bir batarya bul ve onunla test et ve bu şekilde problem kaynağını tam olarak anlamış ol dedik ama bunu yapma imkanım yok diyorsun. Mademki başka bir bataryayla deneyemiyorsun, öyleyse bir BIOS sıfırlaması yap (BIOS'u default ayarla. Bunun için BIOS ekranında önce f9 ve enter, sonra f10 ve enter tuşlayacaksın). Birde bunu dene bakalım. Artık şansına.. temmuz 6 yıl önce
        • Veya eğer yayınlanmış ise BIOS yazılımının son sürümünü yükle, BIOS güncellemesi yap. temmuz 6 yıl önce
        • Merhaba arkadaşlar. Dün netten yeni bir batarya aldım ve sorun halen devam ediyor. Yani sıkıntı bataryadan kaynaklanmıyor. Bu durumda hangi yolu izlemem gerek acaba? orhantuzlali58 6 yıl önce
        • Bu arada BIOS sıfırlaması yaptım değişiklik yok. orhantuzlali58 6 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol