Laptopumu elektrik süpürgesiyle temizledikten sonra birdaha açılmadı

0

Merhaba, 4 sene önce aldığım ve düne kadar sorunsuz bir şekilde çalışan Casper markalı laptopumu dün bir arkadaşıma götürdüm, beraber oyun oynayacaktık. Daha sonra arkadaşım "tuşların içinde toz var ben bunu elektrik süpürgesiyle alırım" diyerek yanlışlıkla tuşlardan birtanesini elektrik süpürgesinin içine çekti, sonra biz o tuşu elektrik süpürgesinin içinden bulduk. Daha sonra takmaya çalışırken laptop 5-6 kez kendiliğinden açılıp kapandı ne olduğunu anlamadık. Sonrasında (zaten şarj adaptörünü yamulmuş bir şekilde kullanıyordum) hiçbir şekilde şarj etmiyordu, onu değiştirelim yeni bitane alalım dedik evden çıktık aldık geldik fakat laptop hiç bir şekilde yanıt vermiyor şarji takıyoruz şarj olduğunu gösteren ışığın yanmasına rağmen açma düğmesine binlerce kez basıyoruz ama hicbir şekilde yanıt vermiyor. Ses falan hiçbir hayat belirtisi yok, bir tavsiyeniz var mi?

kullanici845489 kullanici845489 (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Elektrik süpürgesi havayı içine çeker, buda laptopun lehimlerine zarar verir. Böyle bir şey yapmadan önce iyice araştırmalıydınız bunun laptopa herhangi bir zararı olur mu olmaz mı diye. İlla da elektrik süpürgesiyle temizlemek istiyorsanız en az 10-15 metre uzaklık olmalı laptop ile arasında. 

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Asıl zarara süpürgenin kendisi değilde laptop açık ve çalışır halde iken tuşların yerlerine takılmaya çalışılması sebep olmuş. Çok bilgisiz ve hatta safça bir şey olmuş bu. Akılsız başın cezasını bazanda cep ceker. Maalesef bu defa böyle olacak. Geçmiş olsun @kullanici845489 temmuz 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol