Laptopumun Ekranı kararıyor ve gelmiyor

0

Laptopumu açıyorum ışıkları yanıyor Windows 10 yükleme ekranı açılıyor sonra laptopun ekranı kararıyor ve laptop hala çalışmaya devam ediyor ışıkları felan herşeyi normal laptopumun markası samsung r540 lutfen yardım edin.

murado murado (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    PC'yi Güvenli Mod'da başlatarak oradan çözümler deneyebilirsin. Mesela Güvenli Mod'da PC'yi hata öncesi bir zamana geri yükleme gibi:

     Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

    Veya (yada Güvenli Mod'a girmekte mümkün olmuyorsa) PC bir sistem yükleme medayasıyla (Bu sistem yükleme medyası PC'de yüklü olan işletim sistemiyle aynı sürüm olmalıdır) başlatılmalı ve önyükleme sonrası "Bilgisayar onarımı" seçenekleri denenmelidir.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Şöyle oluyor bilgisayar açılıyor ve bi 10 15 saniye sonra ekran kararıyor mesela bios a giriyorum ve fazla bir şey yapamadan ekran kararıyor murado 6 yıl önce
    • Yani herhangibir şey yapamıyorum murado 6 yıl önce
    • BIOS'tadamı ekran kararıyor? @murado temmuz 6 yıl önce
    • Evet örneğin save changes and reset diyorum bi 1 veya 2 saniye sonra ekran kararıyor murado 6 yıl önce
    • birde biraz geç yazıyorum kusura bakma :D murado 6 yıl önce
    • "Değişiklileri kaydet" dedikten sonra ekranın kararması değildi sorduğum. BIOS ekranındayken ekranda kararma oluyormu demiştim. Anladığım kadarıyla olmuyor. Değişiklikleri kaydet tıklandığında BIOS'tan çıkılmış ve problemli kararmış ekrana giriş yapıyorsun ve bu senin PC için normal. Zaten problemli olduğu için böyle oluyor. Ama senin BIOS ile ne işin varki? Problemin BIOS kaynaklı değilken ne işin var oralarda? BIOS'ta yaptığın değişiklikleri geri alarak BIOS'tan çık ve sana mesajımda bulunduğum çözüm tavsiyelerini uygulamaya gayret et (BIOS'da değişiklikleri geri almak için önce f9 ve enter sonra f10 ve enter yaparak/tuşlayarak default ayarlarada geçebilirsin). PC'yi bir sistem yükleme medyası ile başlatarak çözüm aramalısın. Veya PC başlatılırken shift'tuşuna basarak ve basılı tutarak "Sorun Gider" ekranına ve gerekirse oradan Güvenli Mod'a girebilirsin @murado temmuz 6 yıl önce

    0

    Bilgisayar Açılırken F10 veya F9'a Sürekli Bas Mavi Gelişmiş Seçenekler Menüsü Gelir Oradan Gelişmişi Seç O Gelen Menüden de Sistem Geri Yükleme Yazar Onu Seç Bilgisayarının En Verimli Çalıştığı Zamanı Seç ve Sistem Geri Yüklemesinin Bitmesini Bekle. Umarım Çözülür.

    venorunch venorunch (5)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol