laptopumun şarj aleti bazen şarj edip bazen etmiyor

0

exper marka 5 yıllık bi laptopum var. bataryası öldü şarj tutmuyor. şarj aleti fişe takılı şekilde kullanıyordum. ama artık o da olmuyor. fişe takıyorum şarj aletindeki adaptorun ışığı yanıyor elektrik geliyor ama bazen 10 saniye bazen 10 dakika nadirde olsa bazen 10 saat sonra adaptorun ışığı sönüp elektrik gelmiyor. sizce neden olabilir?

enesemre2 enesemre2 (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Şarj Aletinin içerisindeki kablolarda kopma vb. şeyler olabilir . Başka şarj aletiyle dene eğer olmuyorsa sorun pcnin şarj girişinin kendisindedir.

    mehmeteminn mehmeteminn (-16)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      bi ara aralıksız 2 gün çalıştığı oldu. öyle kopma vb. şeyler olsa o kadar süre çalışmazdı gibime geliyor. elektrik kesilince prizden fişi söküp takıyorum geri geliyor elektrik, ama tabi neticede bir süre sonra yine gidiyor.

      enesemre2 enesemre2 (1)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        Bir temassızlık sorunu olabilir. Başka bir açıklaması yok.  Kablolun içindeki teller, laptop'a bağlantı noktasındaki soket gibi bir alanda bağlantı noktalarında veya tellerde bir temassızlık sorunu var muhtemelen.

        Bu gibi durumlarda sorunsuzca saatler boyu çalışabilir. Fakat bir an şarj aletini oynatırsınız birden şarj olma işlemi durur. Yakın bir elektrikci varsa şarj adaptörünü götürebilirsin. Hem kabloları hem de lehim noktalarını kontrol eder.

        Sorunu yazılımla veya bizim önerilerimiz ile çözmek gibi bir şansın yok maalesef.

        hakan hakan (15424)
        7 yıl önce cevaplandı

        • kabloyu olduğu yerden hiç oynamasam kabloya dokanmasam bile gidiyo. kablodanmı acaba diye kabloyu oynadığımda gitmiyo. o yüzden temassızlık olduğunu düşünmüyorum. şarj aleti üstündeki adaptörden kaynaklanabilir mi sorun. o kutu gibi şeyden. enesemre2 7 yıl önce
        • Elbette olabilir, temassızlık sadece kabloda olmaz, o kutu gibi dediğiniz şey aslında adaptör bölümü. Onun içinde bir soğuk lehim ya da temassızlık olabilir. hakan 7 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol