Laptopun Ekranı Aniden Karardı Ve Bir daha Gelmedi Bilgisayar Çalışıyor Fakat Ekran Yok

0

Bilgisayarımdan bi uygulamada çalışırken hiçbir uyarı gelmeden  ekran aniden gitti. Daha sonra pc'yi açmaya çalıştım power ışıgı yanıyor fanlar çalışıyor fakat ekrandan tekbir LED bile yanmıyor.PC açmayı bikaç kez ard arda denedim ama hep aynı sonucu verdi. Aradan 1 saat kadar süre geçdi ve bu sefer pc açıldı fakat ne bir video izleyebiliyorum nede bir program açabiliyorum ekran aniden yine gidiyor.1 saat bekleyince yine açılıyor. Sorun ekran kartında diyenler oldu Chipsette diyenler oldu bu pc nin sorunu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.. 

nurikaya nurikaya (1)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Uzunca bir süre beklendiğinde sistem bozuk halde olsa bile açıldığına göre problemin yazılımla ilgili olma ihtmalide vardır ve bu ihtimal bence hiçte az sayılmaz ( yazılım-donanım diyelim fifti fifti ihtimal). Power düğmesine bastıktan sonra anakartla ilgili ekrandamı (Pos ekranıdamı) gelmiyor? Bundan hiç söz etmemişsin. Ama uzun süre beklendiğinde çalışılamaz halde olsa bile sistem açıldığına göre, PC başlatıdığında Güvenli mod'un başlatılabilmesi yoluyla o sistem içerisinden veya kurtarma medyaları ile işletim sistemi kurulum DVD'si gibi araçlarla problem çözümleri ihtimalleride vardır ve bunlar denenebilir.

    Güvenli modda girmeyi hiç denedinmi? Eğer güvenli moda girebilirsen orada önce sistem geri yükleme yapmayı denersin (Güvenli moda giremezsen PC'yi kurulum DVD'si ile başlatarak bilgisayarı onar, gelişmiş seçeneklerindende sistem geri yüklemesi yapabilirsin.).

    Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

    Bu işe yaramazsa yine güvenli modda komut istemini açıp yada bu yapılamazsa PC'yi kurulum DVD'si ile başlatıp onarım- gelişmiş seçeneklerinden komut istemini açıp (yönetici olarak açılması gerekiyor) sfc /scannow komutunu çalıştırarak sistemi düzeltmeyi denersin.

    Komut isteminden disk denetlemesi yapmakta problemin çözümü yolunda fayda sağlayabilir (chkdsk c: /f /r)

    Ayrıca sistemde (yine güvenli modda) virüs ve zararlı taramasıda mutlaka yapımalıdır.

    Eğer güç kaynağı, ekran kartı, anakart veya ram problemi değilse belirttiklerimin yapılabilmesi halinde promlemin düzelmesi kuvvetle muhtemeldir.

    Problem bu yollar ilede düzelmezse, güvenli modada girilemeyip, kurtarma medyaları ve kurulum DVD'si falanda çalıştırılamıyorsa bu durumda teknik servis yolu görülüyor demektir. Veya yeterli imkan ve tecrüben varsa tek tek donanımları test ederek çözüm yolları arayabilirsin. Eğer bir PC'ye bilinen şekillerle format atılamıyarak yeni bir işletim sistemide kurulamıyorsa bu bir donanım arzasına işaret eder. 

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol