Laptopun parçalarından gelen bir ses.

0

Samsung laptop kullanıyorum. Laptopun dışında yani parçalarından arada bir yani sürekli değil böyle çekirge sesine benzer bir ses çıkıyor bu ses nerden geliyor olabilir? 

ghostdead11 ghostdead11 (62)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Eğer bu ses veya sesler hoparlörden gelmiyorsa (ses kaynağı bilinemediğine göre buda olabilir ve böyle olmadığından emin olabilmek için sistemde ses tamamen kapalı/mute hale getirilmiledir) harddikten geliyor olmalı. Zira bir laptopta çalışması esnasında ses çıkarabilecek başka parça olmaz (Fanlardanda ses gelir ama bu ses "çekirge sesi" gibi olmaz. Yinede küçük bir ihtimal buda olabilir diyelim). Bu seslerin disk kaynaklı olup olmadığını kesin bir şekilde anlayabilmek için laptop başka bir sabit disk ile kontrol edilmelidir.

    Edit:

    Sonradan düşündümde bu ses optik okuyucu, yani CD/DVD sürücüsündende gelebilir ve büyük ihtimallede böyledir. Eğer böyleyse bu problem olmaz ve zamanla (donanımın kullanılması ile) düzelebilir. Veya özel temizleyiciler ilede bu sesler -en azından- azaltılabilr.

    Bunun kontrolü içinde yine CD/DVD sürücüsünün laptop ile bağlantısı kesilir; iptal edilir (bağlantı soketinden bu yapılabilir).

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol