League of legends "Bu dosyanın sürümü çalıştırdığınız Windows sürümüyle uyumlu degil.."

0

Oyunu oynuyordum bu bilgisayarımda fakat birgün oyunda sinirlenip klavyeye vurdum (Pek hızlı değil). Sonra bilgisayarımı kapattım. Aradan zaman geçti ve bilgisayarım hata vermeye başladı sürekli donuyor hiçbir şey açmıyor. Zar zor açtım oyunu ve "Bu dosyanın sürümü çalıştırdığınız Windows sürümüyle uyumlu değil. Bilgisayarınızın sistem bilgilerine bakarak, size program x84 (32- bit) veya x64 (64- bit) sürümlerinden hangisinin gerektiğini belirleyin ve ardından yazılımın yayımcısına başvurun." bu hata ile karşılaştım. Vurduğunda "delete" tuşuna basmış olabilirim diye düşünüyorum fakat bilgisayarlarla ilgili pek bildiğim şey yok. Yardımcı olursanız sevinirim.. (Vurmadan önce oyunu rahatlıkla oynayabiliyordum)

selinnaz22 selinnaz22 (3)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    CHKDSK taraması yapılır:

    Disk bölümlerini (bilhassa C.'yi ama varsa diğer bölümleride) /f ve /r komutlarıyla tara ( chkdsk c: /f /r ve varsa chkdsk d: /f /r gibi ).

    CHDSK taraması nasıl yapılır:

    Yönetici yetkisi ile cmd (komut istemi) açılır ve chkdsk komutu yazılarak enter'lenir. Çikan y/n sorusuna cevabı yazılarak yine enter'lenir.

    Taramalar oldukça uzun sürer, sabırla sonuna kadar beklenmelidir (Bazan taramadaki ilerleme takılır gibi uzunca bir süre aynı %'de de kalabilir. Hiç meraklanmayın ve sabırla beklemeye devam edin. Eninde sonunda tarama kaldığı yerden devam edecek ve sonuçlanacaktır.).

    Eğer  düzelme olmazsa farklı bir klavye kullanarak denersin (Laptop ise yine harici bir USB klavye ile denersin.).

    Yine düzelmezse sistemi problem öncesi bir zamana geri alırsın:

    Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol