Lenovo a7000 telefonumun sistemi silindi açılmıyor!

0

Arkadaşlar dün Lenovo a7000 telefonuma TWRP Recovery yükledim. O konuda bir sıkıntı olmadı. Amacım root atmaktı. Ama asıl olay bu değil. Telefonumu açtım.  Normal bir sekilde açıldı. Sonra Şifremi unuttugumu farkettim. Bunun üzerine telefonu kapatıp TWRP Recovery e girdim. Sonra bu formatlama menüsünden (adını unuttum) gelişmiş sıfırlamadan herseyi isaretledim. Kaydırdım ve bitti. Yeniden baslat menusune geldigimde "(İS Yüklü Değil!) Yeniden başlatmak için kaydırın" Yazısı ile karşılaştım. İşte o zaman yaptık larimin bir hata olduğunu fark ettim... Yeniden başlattım ve Lenovo yazısında kalıyor. Ne varsa sildigim icin. Recovery moda giriyor ama bunlardan sonra twrp nin de silindigini farkeettim. .zip romlar yüklenmiyor. Bilgisayar da görmüyor. JTAG falan bir şey varmış galiba ama ne oldugunu bilmiyorum. Bu telefon cok bilinen bir telefon olmadığı icin de pek birbbilgi bulamadım. Bulduklarım da ingilizce! Telefon resmen brick oldu ve yardiminizi bekliyorum. 

emre7246 emre7246 (4)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    TWRP Recovery içinde gelişmiş silme seçenekleri bulunuyor.Bunlar sistemin orjinal işletim sisteminin bulunduğu bölgeyi de silebiliyor.Bu açıdan sizin telefonunuza yeniden bir ROM yüklemeniz gerekiyor.

    Bunu da araştırmalarıma göre Lenovo Flash Tool isimli programdan yapabiliyorsunuz.

    İnternette birçok paylaşım yapılmış ama verilen tüm linkler neredeyse kırık ve tam anlamıyla ulaşılmıyor.Ayrıca Mediafire sitesi de şu anda açık değil.Linklerin birçoğu da oradan verilmiş.

    YouTube üzerinden çalışan bir link bulabildim.Buradaki YouTube videosunu izleyin.

    Video açıklamasındaki ROM indirme linki için buraya tıklayın.

    ROM'un kurulması için bilgisayarınızda Lenovo Flash Tool uygulamasının bulunması gerekli o videoda verilen link içerisinden çıkıyor mu emin değilim.İndirdikten sonra link içerisinde bulamazsanız aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

    Linkler içerisinden çıkmazsa Flash Tool için buraya

    Lenovo USB sürücüleri için buraya

    tıklayarak indirin.

    Kurulum;

    • ilk olarak indirdiğiniz USB sürücülerini bilgisayarınıza kurun.
    • Flash Tool indirin
    • Flash Tool başlatın.
    • YouTube videosunda gösterilenleri yapın.

    umarım telefonunuzu kurtarabilirsiniz.

     

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Yanıtınız için çok teşekkür ederim.  Şu anda evde değilim fakat eve geçince hemen yazdıklarınızı uygulayacagım. Umarım becerebilirim.

      emre7246 emre7246 (4)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol