Lenovo G50-30 not Fully ACPI complimant hatası, 0x000000A5 mavi ekran hatası nasıl çözülür?

0

Lenovo G50-30 The BIOS in this system is not fully ACPI complimant hatası nasıl çözülür?

Lenovo G50-30 Windows 7 kuramıyorum, Lenovo G50-30 Windows 7 kurmak isterken The BIOS in this system is not fully ACPI complimant hatası alıyorum.Windows 7 kurmak istediğimde Mavi ekran hatası alıyorum STOP : 0x000000A5 (0x0000000000000011, 0x0000000000000008, 0xFFFFFFFFFFD15018, 0x0000000000040000)

Lenovo G50 30 model bilgisayarım Free-DOS işletim sistemi ile geldi.Windows 7 kurmak istiyorum ancak kurulum sırasında mavi ekran hatası alıyorum.

Lenovo G50-30 notebooka Windows 7 nasıl kurulur?

ismailsarp ismailsarp (6010)
8 yıl önce sordu

    Toplam 13 Cevap


    2

    Lenovo G50-30 model notebook almışsanız işletim sistemi olarak FreeDos yani işletim sistemi olmayan bir notebook almışsınız demektir.

    FreeDos bilgisayar nedir?

    FreeDos bilgisayar işletim sistemi olmayan bilgisayar anlamına geliyor.Yani siz FreeDos bir notebook aldığınızda, işletim sistemi kurmadan bilgisayarınızı başlatamazsınız.FreeDos bilgisayar aldığınızda ilk yapmanız gereken işlem işletim sistemi kurmak olacaktır.

    Lenovo G50-30 The BIOS in this system is not fully ACPI complimant hatası nasıl çözülür?

    Lenovo G50-30 STOP : 0x000000A5 (0x0000000000000011, 0x0000000000000008, 0xFFFFFFFFFFD15018, 0x0000000000040000) hatası nasıl çözülür?

    Bu hata Windows 7, Windows Vista veya daha önceki bir işletim sistemi kurulurken oluşur.

    Böyle bir hata ile karşılaşmışsanız, bilgisayarınıza BIOS ile uyumlu olmayan bir işletim sistemi kuruyorsunuz demektir.Bu hatanın sebebi Kurmak istediğiniz işletim sisteminin BIOS ile uyumlu olmadığından kaynaklanmaktadır.Örneğin: Windows 7 işletim sistemi kurmak istiyorsanız Lenovo G50-30 bilgisayarınızda bu hata ile karşılaşacaksınız.Aynı şekilde Windows 7 den daha önceki bir işletim sistemi kurmak istediğinizde (Windows Vista) ACPI complimant hatası ile karşılaşacaksınız.

    Lenovo G50-30 notebookunuza Windows 7 veya daha önceki bir işletim sistemi kurmak için BIOS ayarlarınızda değişiklik yapmalısınız.

    BIOS ayarları için aşağıdaki adımları izleyerek değişiklikleri yapın.

    1. Lenovo G50-30 bilgisayarınızın BIOS menüsüne girmek için power tuşuna bastıktan sonra FN+F2 tuşuna devamlı olarak basın.
    2. BIOS menüsünden Exit bölümüne gelin ve OS Optimized Default ayarını Win7 OS yapın.
    3. Ardından tekrar Exit menüsü altından Load Optimized Settings seçeneğine tıklayın ve Yes tuşuna basın.
    4. BIOS ayarlarında Boot menüsüne gelin ve Boot Priority yazısına tıklayın.Açılan seçeneklerden Legacy First seçeneğini seçin.
    5. BIOS menüsünden Configuration bölümüne gelin.Hotkey Mode seçeneğine tıklayın ve açılan seçeneklerden Disabled seçeneğini seçin.
    6. Tüm ayarlarınızı yaptıktan sonra kaydedip çıkabiliriz.Exit menüsüne gelin ve Exit Saving Changes yazısına tıklayın.Açılan seçeneklerden Yes seçeneğini seçin ve ayarlarınızı kaydedip çıkın.
    7. Bu aşamadan sonra kurulum işlemlerine başlayabiliriz.Bilgisayarımız tekrar açıldıktan sonra Boot Menü ye ulaşmak için F12 (Hotkey mode ayarını Disabled yaptığımız için FN tuşuna basmamız artık gerekmiyor, aynı şekilde biosa girmek için artık sadece F2 tuşuna basabilirsiniz.Dikkat ediniz) tuşuna devamlı tıklayınız.Açılan ekrandan Windows 7 kurulumu için bilgisayarınıza taktığıınız DVD okuyucu ve USB aygıtını seçin.Ardından kurulum ekranına ulaşabilirsiniz.

     

    Tüm işlemleri yaptığınızda artık Lenovo G50-30 Windows 7 kurmak isterken The BIOS in this system is not fully ACPI complimant hatası almayacaksınız ve Windows 7 işletim sisteminizi kurabileceksiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

    • iyi günler.windows 7 yüklemek istiyorum ama bende win 7 os çıkmıyor. win 8 ve other os var dashwood 6 yıl önce
    • Other OS seçerek deneyin @dashwood ismailsarp 6 yıl önce
    • other os denedim ama olmadı maalesef dashwood 6 yıl önce
    • kurulumda ne hatası alıyorsunuz resimdeki hatayı mı, farklı bir hata mı ? @dashwood ismailsarp 6 yıl önce
    • 2..adımda OS Optimized Default ayarını Win7 OS yapın dediğiniz yerde win7 yok. win8 ve other os var. Her ikisiyle de ayrı ayrı denedim ama kurulum başlıyor ekranından ileriye gitmiyor dashwood 6 yıl önce

    0

    çok teşekkürler ALLAH RAZI OLSUN

    ramazan12345 ramazan12345 (1)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Şuraya teşekkür etmek için üyelik açtım. O kadar yerde şu hatanın çözümünü veren yok. Herkes kurulu işletim sisteminde mavi ekran hatası üzerine durmuş. Teşekkürler gayet açıklayıcı ve sade anlatımınız için. İşimi gördüm bu sayede.

      gcb1903 gcb1903 (1)
      8 yıl önce cevaplandı

        0

        çok teşekkür ederim gerçekten memnun oldum 

        أنت لا فعل الخير فيك ، وآمل بارك الله فيكم
        muzaffer1 muzaffer1 (1)
        7 yıl önce cevaplandı

          0

          kardeş birtanesin emeğine sağlık teşekkürler

          berk4420 berk4420 (1)
          7 yıl önce cevaplandı

            0

            merhaba kolay gelsın freedos bılgısayarım var lenovo fakat bende 2 resımde olan yanı mavı ekran hatasının altındakı resımdekı gıbı os optımızed defaults seçeneğinde win7-8 gıbı seyler cıkmıyor sadece cıkan enable ve dısable onun cozumu nedır paylasır mısnız

            berkaylmaz berkaylmaz (1)
            7 yıl önce cevaplandı

            • Bilgisayarınız güncel bir laptop ise ki büyük ihtimalle öyle, UEFI bios ile gelmiştir.Bu yüzden sizde bios modunu değiştireceksiniz. Sorunuza gelirsek ilk olarak bios ayarlarında Boot Modunu Legacy Support yapınız.Buradaki aşamadan sonra OS optimized defaults (yani işletim sistemi varsayılan ayarları seçilene göre optimize edilecek) burada Windows 7 Yoksa sizin seçmeniz gereken Bilgisayarınız orjinal ayarlarında Windows 8 geldiği için Disabled modu olabilir.Açıkçası bundan tam emin değilim.Ama ben olsam ilk olarak Disabled seçeneğini seçer ve kuruluma başlarım eğer hata verirse Enabled modunu seçersiniz. ismailsarp 7 yıl önce

            0

            Merhaba, yukarida arkadasin da belirttigi gibi Os optimized default kisminda sadece enable/disable secenegi var. Anlattiginiz yontemi denedim fakat enable ve disable her ikisinde de olmuyor bios hatasi veriyor. Biosu guncelledim hatta. Yeni laptop aldim Lenovo B50-10 isletim sistemi windows 10 bir turlu windos 7 kuramadim. 

            miran miran (1)
            7 yıl önce cevaplandı

            • Hotkey Mode seçeneğini disable yapmayı denediniz mi? ismailsarp 7 yıl önce
            • Maalesef denedim olmadi :( miran 7 yıl önce

            0

            selamun aleykum usta ben aynısını birer birer tekrar yaptım ama bende sorun farklı daha oncede bi kaç kez windows atmışlığım vardır benim lenovo g50-30'a ama kurulum başına geldiğinde laptop kendini kilitliyor ne mouse çalışıyor ne birşey yapıyor acaba bunun çözümünü nedir sadece windows kurulumunda baştaki klavye seçimi dil seçimi gibi seçtirip devam ettiriyor ya orda kalıyor yani * ileri * tuşuna hiç bi şekilde basamıyorum bunun çözümü nedir 

            amil amil (1)
            7 yıl önce cevaplandı

            • Merhaba, harici bir klavye ile deneyin bir de.Ayrıca bilgisayara BIOS güncellemesi yapmak bu tarz sorunların çözülmesini sağlayabilir. ismailsarp 7 yıl önce

            0

            Lenovo g50 30 bios güncellemek istedim aynı bu hatayı verdi. Benim pc olsa zoruma gitmez arkadaşın olduğu için üzüldüm kara kara düşünmeye başladım napicam diye. Allah razı olsun gerçekten. Çok faydalı oldu. Sorun düzeldi 

            omerustuun omerustuun (1)
            7 yıl önce cevaplandı

              0

              Adamsınız ya 2 gündür uğraşıyorum exit bölümündeki win 8 win 7 yaptım oldu çok sağolun

              sardo sardo (1)
              6 yıl önce cevaplandı

                0

                Öncelikle merhaba. Bugün freedos olarak casper nirvana c900 modelini aldım.ve USB kurulum sırasında aynı hata ile karşılaştım.ancak exit sayfasında ne OS Optimized Default bölümü var ne de Load Optimized Settings yok.haliyle açıklamalarda ki herhangi bir işlemi yapamıyorum.konuyla ilgili yardımcı olursanız çok minnettar olurum.şimdiden teşekkürler.

                haragrads haragrads (1)
                6 yıl önce cevaplandı

                • Her laptopun BIOS'u aynı olmayabilir. Kendi bilgisayarınızın BIOS'undaki Exit bölümünün bir resmini buraya atma imkanınız var mı? Mümkünse yeni konu açın https://uzmanim.net/sor adresinden. omercik 6 yıl önce
                • Peki o şekilde yapıyım.ilginiz için teşekkür ederim. haragrads 6 yıl önce

                0

                Merhabalar;

                Ben Win7 kurulamayan bilgisayarlarda genelde farklı bilgisayarda kurulumu başlatıp kurulamayan bilgisayarda kurulumu tamamlayarak sorunumu çözüyorum. Söylemek istediğimi kısaca açıklayayım. Win7 kurulamayan laptop ın harddiskini söküp win7 kurulabilen farklı bir bilgisayarda kurulumu başlatıyorum. Bilgisayar windows kurulum dosyalarını kopyalayıp kurulum işlemlerini tamamlıyor sonrasında bilgisayarı yeniden başlatmaya geçiyor. Yeniden başlattığında açılmadan bilgisayarı kapatıp harddisk i kurulum yapılamayan bilgisayara takıyorsunuz. Windows kurulumunu tamamlamasını bekliyorsunuz. Sonrasında Win7 kurulumu sorunsuz tamamlanmış olacaktır. (Ben DVD den , USB den kurulum yapmayı denediğim ve sürekli hatalarla karşılaşıp kurulum yapamadığım Lenovo G50-30 laptop da sorunu bu şekilde çözdüm). 

                erenoral erenoral (1)
                5 yıl önce cevaplandı

                • Sizinki de farklı bir bakış açısı olmuş :) ismailsarp 5 yıl önce

                0

                bıraderım cok tesekkur ederım ... işkuzarlık edip musterının makınasınn bıosun da guncelleyım dedım soguk terler doktum sayende tek seferde oldu allah razı olsun 

                volkansam volkansam (1)
                4 yıl önce cevaplandı

                • Güzel yorumunuz için teşekkür ederiz :) ismailsarp 4 yıl önce
                üyelik gerektirir

                Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

                Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
                uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol