Lenovo g50-45 uyumlu ram hangisi?

0

Lenovo g50-45 laptopa sahibim Öğrenmek istediğim birşey var.Bu Laptopta genellikle Cs:go oynuyorum.4 Gb ram yetersiz.Oyuna girdiğimde ram kullanımı %80 %90'lara kadar çıkıyor.Laptopa Ek 4 Gb ram takabilir miyim? Takabiliyorsam birçok çeşit ram var.Hangileri benim bilgisayarıma uyumludur?

kaanerben1 kaanerben1 (7)
4 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Bilgisayarının ram ını arttırman mümkün.

    Lenovo G5045, G50-45 Uyumlu 8gb DDr3 Kingston Notebook Bellek-Ram 279,00 TL kaliteli RAM'ler pahalıdır.

    Bilgisayarına bu ram'ı taka bilirsin zaten bir çok bilgisayarda 2-3 veya 4 tane ram ekleme yeri bulunmaktadır ama bunların 3-4 tanesi boştur çünkü bilgisayarın fiyatı artmasın diye ama dilersen bunlara RAM ekleye bilirsin.

    NOT: Bilgisayarında kaç tane boş RAM takma yerinin olduğunu bilmiyorsan Görev yöneticisini aç ve yukarıdaki seçeneklerden Performans'ı seç ardından bellek'i ve altta kullanılan yuvaları göreceksin yani kullanılan RAM yuvalarını

     

    darkcrak darkcrak (5168)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      https://www.crucial.com/usa/en/compatible-upgrade-for/Lenovo/lenovo-g50-45

      Yukaridaki bilgilere göre anakartında 2 RAM Slotu var ve Maximum 16 GB DDR3 RAM Destekliyor. Varolan 4 GB'ın üstüne 8 GB'lık alırsan 12 GB RAM Yeter sana. 4 GB RAM'den 12 GB RAM ilaç gibi gelicektir. Öncelikle kendi laptobunun RAM'ini öğrenmen gerekiyor eğer laptobunun Kasasını açmayı biliyorsan açıp marka/model'ini öğren, bilmiyorsan bir bilgisayarcıya söyle yoksa açarken zarar verebilirsin anakarta falan, Marka neden önemli onuda söyliyeyim Bazen Farklı marka RAM'ler bile uyumlu çalışmayabiliyor Farklı CL Değeri, Farklı MHz Değeri, Farklı marka, Farklı Bellek Tipi ( DDR2 Anakarta DDR3 RAM Takmak gibi ).

      hydra hydra (3800)
      4 yıl önce cevaplandı

        0

        @hydra ya e olarak şunu söyleyeyim https://www.crucial.com/usa/en/systemscanner adresine gidersen ve Scan My computer dersen küçük bir uygulama indirilecek. Bu uygulamayı çalıştır (CrucialScan.exe) 

        Bu uygulama bilgisayarını tarayacak ve sana bilgi verecek. 

        memory
        Slots: 2 (2 banks of 1)
        
        Maximum Memory: 32GB
        
        *Not to exceed manufacturer supported memory.
        
        Standard Memory: 8GB removable

        gibi bir bilgi göreceksin. 

        Altta da 2GB - 2GB gibi bir veri görürsen o zaman senin 4GB 2 adet 2GB ramden oluşuyor demektir. O zaman tek 4GB takman mümkün olmaz. Çünkü 2 slotta dolu demektir. 

        murat murat (12492)
        4 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol