Lenovo G500 fan sesi

0

İyi günler,

Lenovo'nun G500 modelini bayadır kullanıyorum. Bir hafta önce format attım. Format sonrası driverları yükledim. Şu an daha öncesine göre fan sesi biraz daha fazla ve daha hızlı dönüyor. Sebebini anlamış değilim. Yardım ederseniz sevinirim.

mrbilgic mrbilgic (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bilgisayarınızın fan sesinin hızlanması şu durumlara bağlı olarak değişebilir.

    • BIOS üzerinden ayarlanan fan hızı özelliği, (Dizüstülerde bu özellik olanına rastlamadım)
    • Windows üzerine kurulan bir program üzerinden ayarlanan fan hızı özelliği (Yine dizüstülerde bu özellik zordur.Ancak lenovonun Fan Speed Control Driver diye bir uygulaması varmış.Buraya tıklayarak indirebilirsiniz)
    • Bilgisayarınızın yorucu ve zorlayıcı işlemler yapmasının ardından ısınması ve fan hızını soğutmayı arttırmak için kullanması.

    Siz bilgisayarınızı yeniden kurduktan sonra bir değişilik yapmadan kullandığınıza göre yukarıdaki 2 seçenek sizin sorununuz olabilir.Eğer bilgisayar üzerinde Lenovo Fan Speed Control driver vs.. kurmadı iseniz, geriye bilgisayarınızın donanımının ısınması ve zorlanması sonucunda kendini soğutması için hızı arttırması kalıyor.Format öncesinde yoktu diyorsunuz ancak bunun format ile ilgisi yok.Demek ki bilgisayarınız bir durum sebebiyle ısınıyor ve soğutmak için fanı arttırıyor.Ayrıca şu aralar İstanbul da havalar sıcak, ondan da olabilir :)

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Öncelikler ilginiz için teşekkürler,
      Dediğiniz gibi BIOS'ta böyle bir özellik yok. Bilgisayar başladığı andan itibaren başlayan bir sorun olduğu için herhangi bir zorlayıcı işleme maruz kalmadan bile fan hızlı ve biraz daha sesli. Önerdiğiniz uygulama win 7 için geçerli ve modeller uyumsuz ki ben win 8.1 kullanıcısıyım. Tabii bundan bahsetmemem benim sorunum. Sıcaklık konusuna gelince ise havanın çok fazla etkili olduğunu düşünmüyorum.
      Farklı fikirlerinize açığım. 

      mrbilgic mrbilgic (1)
      7 yıl önce cevaplandı

      • Dizüstülerde konumlandırılan yer, oda sıcaklığı gibi unsurlar sıcaklığı önemli şekilde etkiler.Ayrıca Dizüstü bilgisaylarda tozlanma durumları olursa sıcaklıklar önemli ölçüde artar. Size tavsiyem dizüstü bilgisayarınızı açma imkanınız varsa temizlik yapmanız ve mümkünse termal macun sürmeniz. Format atma ile fan hızının ilişikili olduğunu düşünmüyorum. ismailsarp 7 yıl önce
      • Daha önceki tecrübelerinizden yola çıkarak eksik driver kurmanın fan hızıyla bir bağlantısını söyleyebilir miyiz? Yoksa fan ile herhangi bir eksik driver'ın etkisi olmaz diyebilir miyiz? mrbilgic 7 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol