LG Monitör No Signal Uyarı Sorunu

0

Merhaba 22M35A-B model LG monitörüm aldığım ilk günden beri böyle bir uyarı veriyor. Bugün bu sorunu cözmek istedim. Normalde çok iyi çalışıyor hiçbir sorun yok fakat mouse oynatmadan bekliyorum 10 dakika sonra resimde  gördüğünüz "No signal Please check your connection" uyarısı çıkıyor ve mouse'u tekrar oynattığımda windowsa deneyimime kaldığım yerden devam ediyorum . Nedenini biliyorsanız beni aydınlatabilir misiniz?

 

Belki ilgilidir: Pc açıkken monitörün power tuşunu kapatıp açtığımda sağ üstte 3 tane sembol gozukuyor. Super energ saving inactve pasif bir şekilde , read mode pasif bir şekilde ve D-SUB etkin bir şekilde.Uyarı görüntüsü

rawarg rawarg (18)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Monitörün alındığı ilk günden beri.. Sıfır monitörün problemli olması zayıf bir ihtimaldir. Zaten böyle bir problem ortaya çıktığı zaman monitörün yetkili teknik servisini arayıp sormalıydın ve herhalde bunu yapmıştın.

    Monitör kaynaklı bir problem olmadığını düşünürsek geriye ekran kartı kalıyor. Ve belki birde kasa ile monitör arasındaki bağlantı kablosu (Kablonun iki ucundan birinde veya ikisinde temassızlıkta düşünülebilir)..

    Kasayı açarak ekran kartını yuvasında kontrol ettinmi? Yuvada gevşemiş, yerinden oynamış, kaymış falan olabilir. Üstten basarak, bastırarak yuvaya iyice oturmasını sağlayıp yeniden bir test etmelisin. Ayrıca gerekirse kabloda kontrol edilmeli, her iki taraftaki uçların bağlantılarının durumuna bakılmalı, eğer değiştirilebilir, çıkarılır bir türde kablo ise başka bir eş kablo ile değiştirilmeli, bu şekildede test edilmeli.

    Yazılımsal veya ekran kartı sürücüsüyle ilgili olduğunu çok sanmıyorum. Böyle olsaydı daha farklı ve daha sürekli problemler ortaya çıkardı. Yinede belli olmaz, kesin konuşulmamalı. Donanımla ilgili ve fiziksel ihtimaller değerlendirildikten sonra eğer sonuç alınamazsa yazılımla ilgili çözümlerde aranabilir.

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol