"Loreal 109. yıldönümünü kutluyor ve sınırlı bir süre için ücretsiz bir kozmetik seti sunuyor" mesajı gerçek mi?

0

WhatsApp, Facebook, Messenger veya Instagram'dan yayılan "Loreal 109. yıldönümünü kutluyor ve sınırlı bir süre için ücretsiz bir kozmetik seti sunuyor" haberlerinin doğruluk payı var mıdır? Loreal 109. yıla özel ücretsiz kozmetik seti hediye veriyor mu?

WhatsApp'tan gönderilen:

LOréal 109. yıldönümünü kutluyor ve sınırlı bir süre için ücretsiz bir kozmetik seti sunuyor 
Az önce ücretsiz kozmetik setimi aldım 
https://scds.life/kozmetik-setini

mesajı nedir? Gerçeklik payı var mı?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    WhatsApp'tan yayılan "Loreal 109. yıldönümünü kutluyor ve sınırlı bir süre için ücretsiz bir kozmetik seti sunuyor" mesajı nedir?

    Dünya'nın en büyük kozmetik ürünler üreten şirketi Loreal hakkında 109. yıldönümüne özel sınırlı bir süre için ücretsiz bir kozmetik seti sunuyor haberleri tamamen yalan ve aldatmacadır. Eğer Loreal 109. yılına özel ücretsiz kozmetik seti veya başka bir hediye verseydi bunu resmi internet sitesi https://www.loreal.com veya sosyal medya kanallarında bunu duyurmaz mıydı? Elbette duyururdu. Ama Loreal'in sitesine ya da sosyal medya sayfalarına baktığımda 109. yıldönümüne özel sınırlı bir süre için ücretsiz kozmetik seti diye bir duyuru olmadığını gördüm.

    Eğer size Facebook, Messenger, Instagram veya WhatsApp'tan "Loreal 109. yıldönümünü kutluyor ve sınırlı bir süre için ücretsiz bir kozmetik seti sunuyor" gibi mesajlar gelirse hiçbir şekilde inanmayın, mesajdaki linke kesinlikle tıklamayın ve mesajı direkt silin. İnsanları kandırmak amacıyla WhatsApp'tan yayılan Loreal 109. yıldönümünü kutluyor tarzındaki mesajlara scam yani aldatmaca diyoruz. Scam teknik olarak bir virüs değildir, yani telefonunuza zarar vermez ancak genellikle scam mesajlarında verilen linke tıkladığınızda sayfanın her yerinde reklam çıkar ve bu kötü amaçlı linkleri yapanlar sizin sırtınızdan para kazanırlar. Daha detaylı bilgi almak için  Scam (aldatmaca) nedir? linkine tıklayabilirsiniz.

    Loreal 109. yıldönümünü kutluyor mesajındaki linke tıkladım telefonuma virüs girer mi?

    Hayır endişe etmenize gerek yok. Söylediğim gibi scam mesajları teknik olarak bir virüs değildir, en fazla kötü amaçlı yazılım diyebiliriz. Scam mesajlarındaki linklere tıkladığınız için telefonunuza virüs girmez ama yine de "nasıl olsa virüs girmez tıklayabilirim" diye düşünmemelisiniz. Hiç tanımadığınız bir kişi size bir link gönderiyor ve o linke tıklıyorsunuz, daha sonra o kişi de reklamlardan para kazanıyor. Yani siz o sitedeki reklamlara tıkladığınız için para kazanıyor. Sizi siz farkında olmadan kullanmış oluyor. Kendinizi bu tarz kötü amaçlı kişilere kullandırtmayın. Bu nedenle Loreal 109. yıldönümünü kutluyor ve sınırlı bir süre için ücretsiz bir kozmetik seti sunuyor benzeri bir mesaj alırsanız hiç düşünmeden direkt olarak silin.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol