Low Level format ile HDD yi formatlasam işletim sistemide siliniyor ?

0

Low Level format ile HDD yi formatlasam işletim sistemide siliniyor ? ve formatlasam bi zararı olurmu hdd ye

hasan566 hasan566 (5)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Her türlü formatlamayla sabit disteki/disk bölümlerindeki mevcut dosyalar silinir (Normalde formatlamalar eğer sabit diskte farklı bölümler varsa bölüm bazında olur, biçimlenir). Low Level Format ile bu temizlik dahada tam gerçekleşir, boot sector ve partitionlar (bölümler) dahil olmak üzere herşey silinerek sabit disk adeta fabrikasından yeni çıkmış hale gelir. Low Level Format programının özelliği ve diğer format biçimlerinden farklılığıda zaten budur. Bu tam temizlikle sabit disk üzerinde düzeltilemeyen hataların düzeltilmeside amaçlanır.

    Low Level Format programı ismi gibi format işini çok uzun sürelerde gerçekleştirir. Bu, sabit diskin kapasitesine göre değişmekle birlikte genel olarak saatler boyu sürmektedir.

    Low Level Format ile biçimlendiriliendirilerek kullanılamayan derecede problemli sabit diskler yeniden kullanılabilir hale getirilebilmekle birlikte uzun vade için sabit diskin kullanım ömrünü azalttığıda iddia edilir. Bunun doğru olup olmadığı çok bilinmez ama hep tartışılır (Ben şimdi burada bu tartışmanın tarafı olmayıp sadece seni objektif olarak bilgilendiriyorum; bilgilendirmekle yetiniyorum. Zira bu husus ile alakalı olarak fikir yürütebilecek seviyelerde Low Level Format tecrübelerim olmadı).

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol